Hlavní obsah

Vémolovi to spočítám! Marpo vyhlíží den D. Diamant leštil i pod taktovkou Kozmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhrocená atmosféra i střet dvou světů. Český rapper Otakar „Marpo“ Petřina s napětím vyhlíží den D, ve kterém se v ringu utká s legendou bojových sportů Karlosem Vémolou. Prvně jmenovaný tak má jedinečnou šanci zamíchat s osudem a kariérou obávaného zápasníka, pro kterého by se jednalo o drastickou čáru přes rozpočet. „Karlosovi to spočítám,“ věří si před zápasem Marpo. Kdo z boxerské bitvy vzejde jako vítěz se dozvíme již 21. května!

Na rozdíl od Karlose mám Fight IQ, říká Marpo. Dceři slibuje, že tátu nikdo mlátit nebudeVideo: Sport.cz

 
Článek

Dlouho odkládaný zápas konečně spěje k tomu hlavnímu. Marpo se s Vémolou utká 21. května na turnaji OKTAGON Underground, oba „kohouti" tak odpočítávají poslední dny do vzájemného měření sil. „Doufám, že už do toho dojdeme. Myslím si, že se nemá už co stát. Hlavně, ať Karlos sedí doma na pr*eli a nezraní se," doufá český hudebník.

Zatímco Marpo se v boxerském souboji již představil, naopak pro Vémolu se bude jednat o premiéru mezi šestnácti provazy. „Přijde mi, že mám hlavně fight IQ, což Karlos nemá. Tohle je box, to není MMA, kde je to o hrubé síle. Box je galantní sport o pohybu a trochu o tom přemýšlet, což si myslím, že Karlos neumí," popisuje.

Marpo je vyladěný skvěle! Na maximum, prozrazuje trenér Marek LončákVideo: Sport.cz

Oba soupeři se tváří v tvář střetli hned několikrát, i po drsných výměnách slov panuje v  táborech vzájemný respekt. „Za mě to není nenávist, jen se špičkujeme, jinak ho respektuji. Sejdeme se, natáčíme, dáme si pěst, nevím ale, jak to má Karlos. Ale až budu v ringu, tak to bude o něčem jiném," je si vědom Marpo.

Český hudebník přípravu nepodcenil, pomáhal mu například i MMA šampion David Kozma. „Spároval jsem se všemi možnými. Nasávám to, co říkají. Něco si vezmu, něco si nevezmu, když mi to nevyhovuje. Vyleštil jsem si diamant, od každého jsem si něco vzal. Jsou to různé finty, pohybové věci," vysvětlil sedmatřicetiletý muzikant.

Hudba tak šla stranou, tu naopak nahradily stovky hodin v tělocvičnách. „Dalo mi to disciplínu, opět jsem v sobě objevil oheň, který ve mně v muzice vyhasl. Vystoupil jsem z komfortní zóny, hodně jsem se změnil jako člověk. Na druhou stranu mi to vzalo čas s dětmi, což Karlosovi určitě spočítám," předpovídá Marpo, který se cítí ve fantastické formě.

Foto: Sport.cz

Marpo nasával zkušenosti i od šampiona MMA Davida Kozmy.

"Cítím se nabitej, pozitivní a mám skrytou radost. Miluji mít režim, jdu si to užít, brutálně se těším. Nebojím se dostat do držky, bude to velký den a bude na co vzpomínat," věří si pražský rodák. "Je skvěle vyladěnej, jsem spokojenej, doufám, že to udrží," řekl svůj názor i trenér Marek Lončák.

Zaplněná O2 arena se zřejmě rozdělí na dva fanouškovské tábory, Marpa za vítězstvím požene i syn. „Syn tam bude, dcera řekla, že nechce, aby někdo mlátil tátu. Řekl jsem jí, že tátu nikdo mlátit nebude," dodal s úsměvem oblíbený muzikant.

Reklama