Hlavní obsah

Vydřená výhra pro Martínka! Český zápasník zvládl válku s litevským kolosem

Praha
Aktualizováno

Zápasník MMA Michal Martínek má za sebou v Minsku druhý zápas v organizaci ACA. Tvrdý tříkolový souboj s Litevcem Tomasem Pakutinskasem přisoudili rozhodčí na stranu českého bojovníka. Jedná se tak o první výhru jedenatřicetiletého Čecha v ruské organizaci. Své vystoupení má za sebou také Vítězslav Rajnoch, kterého tvrdě knokautoval ve druhém kole domácí ranař Arťom Damkovsky.

Foto: ACA

Michal Martínek zvítězil na body nad Litevcem Tomasem Pakutinskasem.

Článek

V úvodu souboje měl Martínek o poznání lepší pohyb. Do poloviny prvního kola ho ale dokázal litevský soupeř dvakrát hodit na zem. V prvním případě český bojovník unikl. Ve druhém dokonce přetočil svého soupeře, k většímu tlaku ho ale nepustil konec úvodního kola.

V průběhu druhého dějství se dostal rodák z Prahy do velkých potíží, když ho začal Pakutinskas pravidelně trefovat tvrdými údery. Oběma borcům navíc začaly docházet síly. Z nepříznivé situace se Martínek dostal – strhnul čtyřiatřicetiletého soupeře k zemi a zbytek druhého kola již kontroloval.

K rozhodnutí před limitem tentokrát nedošlo. Posledních pět minut se změnilo v opravdovou válku. Čekalo se, která strana předvede rozhodující úder. Martínek tři minuty před koncem duelu překvapil Litevce parádním strhem, kterým si zajistil závěrečnou převahu. Zřejmě tento moment naklonil duel na stranu českého bojovníka.

„První kolo jsme pravděpodobně prohráli. Třetí kolo naopak jasně vyhrál Michal, kdy byl většinu kola nahoře na soupeři. Druhé kolo bylo vyrovnané, ale myslím, že Michal oprávněně vyhrál, když dokázal v závěru zápas otočit," zhodnotil samotný duel trenér Martínka André Reinders.

„Máme za sebou vydřené vítězství. Byli jsme snad ve všech možných pozicích. Důležité je vítězství. Pořád je ale na čem pracovat. Jsou tady vyrovnané zápasy. Neříkám, že to byl dokonalý výkon. Ale důležité je se nevzdat," uvedl bezprostředně po zápase Martínek.

„Byl to těžší zápas, než jsme očekávali. Věřili jsme, že Michal dokáže zápas ukončit před limitem. Nesmíme ale zapomenout, že ACA oprávněně patří mezi tři největší světové organizace. Jsou tu špičkoví bojovníci. Pakutinskas prohrál v posledních osmi zápasech jenom jednou s UFC veteránem," potvrdil kvality litevského bijce trenér André Reinders.

„Michal ukázal, že má obrovské srdce a snahu na sobě pracovat. Věříme, že tohle je pouze začátek jeho kariéry v ACA, a že tady budeme i nadále hrdě reprezentovat Českou republiku," dodal závěrem čtyřicetiletý kouč.

Rajnoch v zápase hlavní karty padl s domácím bojovníkem

Hlavní předzápas galavečera ACA 122 s českým zastoupením v podobě Vítězslava Rajnocha vyzněl lépe pro běloruského ranaře Arťoma Damkovského. Domácí bojovník byl navzdory velkému výškovému deficitu celé první kolo nebezpečnější. Tvrdé kopy běloruského ranaře ve většině případů nacházely cíl.

Po minutě druhého kola pak sedmatřicetiletý veterán Rajnocha ukončil levou přední, po které se bojovník ze Slezska sesunul k zemi. Rozhodčí dali ještě Čechovi šanci pokračovat v zápase. Svěřenec trenéra Jakuba Müllera ale ještě inkasoval další rány a po malé chvíli zápas skončil tvrdým K.O.

Šestadvacetiletý Vítězslav Rajnoch má za sebou stejně jako Martínek druhý souboj v ruské organizaci. Rodák z Janovic si připsal čtvrtou porážku v profesionální kariéře. A v organizaci ACA má neutrální bilanci 1:1.

Reklama

Související témata: