Hlavní obsah

Zbraně, gangy a napjatá atmosféra. Ke konfliktu nedošlo, čeští ranaři si to rozdají až v ringu

Upoutávka, která tradičnímu galavečeru profesionálního boxu a K-1 v pražské Lucerně dodá ještě větší nádech. Ještě předtím, než se 29. prosince v titulové bitvě proti sobě postaví nejlepší čeští boxeři Vasil Ducár a Vladimír Řezníček, měli oba rivalové možnost vyzkoušet si tak trochu jiné role. Na několik hodin se převtělili do kůže herců kultovního seriálu Peaky Blinders a v obklopení ostatních gangsterů předvedli scénu doslova jako z legendárního snímku. K ozbrojenému konfliktu ale nedošlo, boxeři si to po gentlemansku rozdají až v ringu.

Boxerské gangy v akci. Gang Vasila Ducára vs. gang Vladimíra Řezníčka v traileru pro LucernuVideo: Sport.cz

 
Článek

Myšlenka o podobě upoutávky napadla současného šampiona Ducára. „Vasil přišel s nápadem, že letošní image by mohla být v duchu seriálu Peaky Blinders. Úplně jsem nevěděl, o co jde. Postupně jsem se k tomu dostal a řekl jsem, že je to úplně super. Byl tam nápad, že bychom udělali dva gangy – jeden Vasila Ducára, druhý Vladimíra Řezníčka," popisuje promotér akce v Lucerně Matouš Rajmont.

Z nápadu se rychle stala realita. Ztvárnění kultovního seriálu, který pojednává o gangsterské sáze z Birminghamu z 20. let minulého století, trvalo pouze několik hodin. „Půjčili jsme si dva veterány, kostýmy, ohně, sudy a podobné efekty. Kamarád mi půjčil dron a udělal se z toho klip. Dohromady to trvalo snad tři hodiny," popisuje Rajmont natáčení úspěšné scény.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Galavečer boxu a K1 Lucerna (@boxlucerna)

„Vasil byl extrémně dobrej, jak byl připravenej. Měl to tak vytuněné, že ty párátka, které měl v puse, tak si přinesl vlastní. Herecký výkon nebyl ani potřeba, stačil ten jejich výraz, který je sám o sobě herecký výkon," pochválil Rajmont velezkušeného Ducára a jeho rivala.

Hlavními aktéry krátké upoutávky byli právě Ducár s Řezníčkem, jejichž souboj bude 29. prosince na turnaji v pražské Lucerně zlatým hřebem. „Nepodceňuju to, jsem maximálně možně připravenej a budu chtít v zápase odevzdat maximum. Doufám, že to bude stačit," popisuje prvně jmenovaný, který bude bránit titul v křížové váze.

V ringu ale nepůjde o první shledání. K jejich prvnímu zápasu došlo již v roce 2018, tehdy souboj skončil nerozhodně. „Tentokráte to bude diametrálně odlišný zápas. Když jsme měli první duel, tak v té době jsem zápasil podle různých pravidel – MMA, K-1. Bude to odlišné v tom, že se specializuju pouze na box a nasbíral jsem zkušenosti ve světě," popisuje svou cestu dvaatřicetiletý Ducár.

V souvislosti s 14. ročníkem turnaje v Lucerně vznikl i slavnostní kalendář. Mezi kmotry se objevil nejen samotný boxer Vasil Ducár, ale taktéž herec Martin Hoffman, Leoš Noha, Petr Vágner, zápasník Petr “Píno” Ondruš či frontman kapely Eddie Stoillow, Jan Žampa. Celý výtěžek z prodeje kalendáře bude v plné výši věnován animoterapeutickému spolku Prostě Srdcem z.s.

A kdo bude v zápase favorit? „Mým cílem je, aby se utkávali ti nejlepší. Pak nemůžu říct, že někoho favorizuju. Samozřejmě je Ducárův progres od jejich posledního zápasu vidět a je to ten, který se dokáže víc prodat a víc se o něm ví. O Vláďovi se ví méně, všichni ale můžeme být hrozně překvapení," přiznává devětačtyřicetiletý promotér akce.

14. ročník galavečera profesionálního boxu a K-1 nabídne dohromady hned tři titulové bitvy. V těch dalších si to proti sobě rozdají Michal Reissinger a Pavel Šour, ještě předtím na sebe v ringu narazí Vladimír Lengál a Patrik Baláž.

Reklama

Související témata: