Hlavní obsah

Alaphilippe nechybí po pádu na Vueltě v nominaci na mistrovství světa

Úřadující dvojnásobný mistr světa Julian Alaphilippe nechybí navzdory nedávnému zranění z Vuelty v nominaci francouzských cyklistů pro šampionát v Austrálii. Třicetiletý člen týmu Quick-Step Alpha Vinyl si 31. srpna při pádu v 11. etapě vykloubil pravé rameno a nebylo jasné, zda bude na obhajobu připraven.

Foto: Sport.cz

Julian Alaphilippe na archivním snímku

Článek

Závod s hromadným startem se ve Wollongongu jede za necelé dva týdny v neděli 25. září a Francouzi do něj mohou nasadit včetně Alaphilippea devět jezdců. Alaphilippeovou nominací nešel reprezentační trenér Thomas Voeckler do rizika, neboť hvězdný cyklista má start coby obhájce jistý a nezabírá tak místo žádnému jinému jezdci.

Francouzskou sestavu dále tvoří Romain Bardet, Christophe Laporte, Valentin Madouas, Quentin Pacher, Florian Sénéchal, Pavel Sivakov, Rémi Cavagna a Bruno Armirail. Poslední dva jmenovaní také pojedou časovku, jež je na programu tuto neděli.

Alaphilippe má za sebou sezonu plnou problémů. Na začátku března upadl na Strade Bianche a poté nemohl kvůli nachlazení startovat na závodech Milán-San Remo a Kolem Flander. Po dalším pádu na dubnovém monumentu Lutych-Bastongne-Lutych si zlomil lopatku, dvě žebra a poškodil plíce. Ze zranění se zotavoval dva měsíce a přišel i o start na Tour de France, kam ho tým nenominoval. Z červencového závodu Kolem Valonska musel odstoupit kvůli koronaviru a na Vueltě pak přišel další těžký pád.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články