Hlavní obsah

Bábek skončil při obhajobě titulu na pevném kilometru na ME dvanáctý

Tomáši Bábkovi nevyšla na mistrovství Evropy v dráhové cyklistice ve Švýcarsku snaha o obhajobu titulu z loňského šampionátu v Plovdivu na kilometru s pevným startem. Čtyřiatřicetiletý brněnský rodák skončil v Grenchenu v této neolympijské disciplíně dvanáctý, předčil ho osmý Robin Wagner.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Bábek na archivním snímku

Článek

Pevný kilometr je spolu s olympijským keirinem hlavní Bábkovou disciplínou, v roce 2017 v ní byl vicemistrem světa. Dnes skončil dvanáctý v kvalifikaci a unikl mu postup do večerního finále, do něhož pronikl jako poslední osmý Wagner. Ten ve finále umístění zopakoval.

Suverénně zvítězil v čase 58,016 Nizozemec Jeffrey Hoogland, olympijský šampion a mistr Evropy z úterního týmového sprintu, v němž byli Češi i s Bábkem a Wagnerem sedmí.

Pietrula skončil v bodovacím závodě třináctý

V bodovacím závodě obsadil při vítězství Francouze Benjamina Thomase třinácté místo Nicolas Pietrula. Ve vyřazovacím závodě měla Petra Ševčíková nezaviněný pád, po němž byla odnesena z dráhy na nosítkách a nemohla pokračovat. Klasifikována byla na jedenáctém místě, vyhrála Francouzka Valentine Fortinová.

Šampionát trvá do soboty. Loni v listopadu v Plovdivu získali Češi tři medaile, nicméně ME se tehdy kvůli pandemii koronaviru nezúčastnili zástupci z cyklistických velmocí Nizozemska, Belgie, Francie či Dánska.

Reklama