Hlavní obsah

Bernal dva týdny před Tour odstoupil kvůli zádům z Dauhphiné

Egan Bernal odstoupil dva týdny před začátkem Tour de France, na níž bude obhajovat loňské vítězství, ze závodu Critérium du Dauphiné. Kolumbijský cyklista neodstartoval do dnešní předposlední čtvrté etapy kvůli problémům se zády.

Foto: Sport.cz

Šampion Tour de France z loňska Egan Bernal odstoupil z Dauphiné kvůli problémům se zády.

Článek

Třiadvacetiletý Bernal byl po třech etapách tradiční generálky na Tour sedmý v celkovém pořadí. Na lídra Primože Rogliče ze Slovinska měl odstup 31 sekund, byl ale nejlepší z týmu Ineos. Bývalí šampioni Tour Chris Froome a Geraint Thomas už v kopcích ztráceli více.

"Má špatná záda a nejlepší pro něj bylo neriskovat. Do Tour nezbývá moc času, takže je důležité, aby byl stoprocentně v pořádku tam. Nemyslím si, že to je nějaký větší problém, ale je lepší být opatrný," řekl Thomas, vítěz Tour z roku 2018.

Dnešní čtvrtá etapa znamenala předčasný konec Dauphiné i pro další elitní jezdce. Po hromadném pádu v prvním sjezdu museli odstoupit třetí muž průběžného pořadí Emanuel Buchmann z Německa, jeho rakouský týmový kolega z Bory Gregor Mühlberger a také Nizozemec Steven Kruijswijk. Třetí muž loňské Tour si podle svého týmu Jumbo-Visma vykloubil rameno, což výrazně ohrožuje jeho letošní start v nejslavnějším světovém závodě.

Bernal v srpnu před Dauphiné absolvoval ve Francii dva závody. Zvítězil na Route d'Occitanie a minulý týden byl druhý za Rogličem na Tour de l'Ain. Slovinský vítěz Vuelty z minulého roku je aktuálně považován za největšího favorita na triumf na "Staré dámě", jež startuje v Nice 29. srpna.

Reklama

Související témata: