Hlavní obsah

Bittner skončil čtvrtý v hromadném spurtu druhé etapy Kolem Švýcarska

Dvacetiletý cyklista Pavel Bittner vybojoval čtvrté místo v hromadném spurtu ve druhé etapě závodu Kolem Švýcarska, který slouží jako generálka na Tour de France. Ve finiši v Nottwilu za sebou český mladík nechal například trojnásobného mistra světa Slováka Petera Sagana.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Eritrejec Biniam Girmay slaví triumf ve druhé etapě Kolem Švýcarska.

Článek

Před Bittnerem, juniorským vicemistrem Evropy z roku 2020, dojeli po kopcovité etapě dlouhé 173,7 kilometru jen vítězný Eritrejec Biniam Girmay, Francouz Arnaud Démare a Belgičan Wout Van Aert. V čele průběžného pořadí zůstal vítěz nedělní časovky, domácí jezdec Stefan Küng. Bittnerovi patří 83. místo s odstupem 1:12 minuty.

Český cyklista si cenil nejlepšího výsledku ve své krátké kariéře v závodech World Tour. "Naším hlavním cílem bylo udržet Romaina (Bardeta) v bezpečí a nechat mě spurtovat jako finišmena," popsal Bittner taktiku na webu svého týmu DSM.

"Vytvořili jsme si pozici a kluci pro mě ve finále odvedli úžasnou práci. Marius (Mayrhofer) mě na posledních 400 metrech pustil a já našel dobrou dráhu. Neměl jsem rychlost na to, abych vyhrál, ale je skvělé být ve hře. Jsem vděčný za tu příležitost. Ideální začátek týdne," radoval se rodák z Olomouce.

Peloton nyní čekají tři horské úseky. Úterní etapa vyvrcholí desetikilometrovým stoupáním do lyžařského střediska Villars-sur-Ollon. Bittner je jediným českým účastníkem závodu.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 2. etapa (173,7 km):
1. Girmay (Erit./Intermarché-Circus-Wanty) ) 3:53:37
2. Démare (Fr./Groupama-FDJ)
3. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma)
4. BITTNER (ČR/DSM)
5. Sagan (SR/TotalEnergies)
6. Meeus (Belg./Bora- hansgrohe) všichni stejný čas
Průběžné pořadí:
1. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) 4:07:08
2. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) -5
3. Van Aert -6
4. Sheffield (USA/Ineos Grenadiers) -11
5. Price-Pejtersen (Dán./Bahrajn Victorious) -17
6. Skjelmose (Dán./Trek-Segafredo) -19
...
83. Bittner -1:12
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.