Hlavní obsah

Blázni na kolech. Američan Zink ve 37 letech odskákal životní jízdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen při pohledu na tyhle parádní záběry z dronů tuhne krev v žilách. Patnáctka bláznivých bikerů ještě posunula limity prestižního závodu Red Bull Rampage. V pouštích amerického Utahu předváděli šílené kousky na hraně od velkého neštěstí. Zvítězil už 37letý Cameron Zink, který se radoval z výhru na tomto klání po dlouhých třinácti rocích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Red Bull Rampage vyhrál Američan Cam ZinkVideo: Reuters

 
Článek

Jak záludné jsou skoky z desítek metrů vysokých skal, poznal už během tréninku Brit Gee Atherton. Při dopadu mu totiž prasklo zadní kolo a po tvrdém nárazu byl s mnohačetnými zlomeninami transportován do nemocnice.

Samotné finále nabídlo dva větší pády, ale zejména pak fantastické představení mnoha bikerů. Téměř perfektní druhou jízdu odjel Cameron Zink, jenž první pokus nedokončil, ale ve druhém zazářil. Se ziskem 95 bodů od rozhodčích ovládl 17. ročník závodu.

„Přepnul jsem z nervozity do soutěživosti. Dal jsem do toho všechno a vyletěl jsem ke hvězdám. Skákat z takových výšek je pořád stejně děsivé, ale jsem šťastný, že ve svém věku pořád můžu jezdit takhle naplno. Vždyť jsem tu nejmladší,“ vykládal v cíli zkušený Američan.

Druhý skončil Kanaďan Tom Van Steenbergen s 89 body, o dva méně získal další z Američanů Carson Storch, jenž bral třetí pozici.

Reklama

Související témata: