Hlavní obsah

Boroš dojel třetí v předposlední etapě závodu Kolem Rakouska

Cyklista Michael Boroš obsadil třetí místo v předposlední čtvrté etapě závodu Kolem Rakouska. Šestinásobný český šampion v cyklokrosu nestačil ve spurtu vedoucí dvacetičlenné skupiny jen na Itala Mattea Sobrera a jeho kolegu z elitního týmu Jayco AlUla Němce Felixe Engelhardta.

Foto: http://www.cyklokros.cz

Michael Boroš z týmu Elkov Kasper doje v předposlední etapě závodu Kolem Rakouska třetí (ilustrační foto)

Článek

"Etapa byla hodně rychlá a prvních 80 nebo možná 100 kilometrů se nikomu nepodařilo vytvořit únik, protože jsme jeli průměrnou rychlostí dokonce 50 kilometrů za hodinu. Bylo vidět, že spoustě lidí už docházely síly," popsal Boroš v tiskové zprávě. "Nakonec se únik vytvořil a my v něm měli Tomáše Přidala. Velké týmy kontrolovaly čelo pelotonu až před poslední dva kopce, ve kterých se pole nadělilo," dodal.

Z pódiového umístění měl velkou radost, na lepší výsledek už neměl energii. "V posledním kopci, který měl sklon snad 20 procent, jsem odpadl až těsně před vrcholovou prémií, takže mě stálo dost sil se vrátit zpátky. Ale nakonec se mi to podařilo. Říkal jsem si, že se pokusím zaspurtovat, protože skupina nebyla velká a mně se v takových situacích občas zadaří. Zkusil jsem to a na lepší než třetí místo to nebylo," řekl Boroš.

V celkovém pořadí si Boroš po 197 kilometrech ze St. Johannu do Štýru mírně polepšil na 16. příčku. Třicetiletý člen stáje Elkov-Kasper ztrácí 57 sekund na vedoucího Ekvádorce Jhonatana Narváeze.

Závod Kolem Rakouska, který se koná po tříleté odmlce, zakončí čtvrteční etapa z Ybbs an der Donau do Sonntagbergu dlouhá 155,8 km.

Cyklistický závod Kolem Rakouska - 4. etapa (197 km):
1. Sobrero (It.) 4:09:19
2. Engelhardt (Něm.)
3. Boroš (ČR)
4. Teugels (Belg.)
5. Bregnhöj (Dán.)
6. Formolo (It.) všichni stejný čas
...28. Neuman (ČR) -22
37. A. Ťoupalík (ČR) -22.
Průběžné pořadí:
1. Narváez (Ekv.) 14:55:03
2. Sobrero -28
3. Peňa (Kol.) -31
4. Engelhardt -32
5. G. Bennett (N. Zél.) -33
6. Osborne (Něm.) -35
...16. Boroš -57
38. Řeha (ČR) -7:43
39. A. Ťoupalík -8:13
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.