Hlavní obsah

Cavendish ohromně blízko rekordu, ale ve spurtu na Tour byl znovu nejsilnější Philipsen!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třetí hromadný dojezd letošního ročníku Tour de France, třetí vítězství pro Jaspera Philipsena! Belgický sprinter ukazuje parádní formu a v 7. etapě v Bordeaux znovu nenašel konkurenci. Ve finiši sice nejprve ztrácel na Marka Cavendishe, ale v závěru ho nakonec převálcoval. Legendární Brit tak nezapsal 35. etapový triumf na Staré dáme a stále nedokázal překonat rekord Eddyho Merckxe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih sedmé etapy Tour de FranceVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Po dvou náročných horských etapách si peloton mohl trochu odpočinout. Na programu totiž byla rovinatá 7. etapa do vinařského města Bordeaux. Do úniku se nikomu příliš nechtělo, výjimku ale udělal domácí Simon Guglielmi, na kterého ostatní závodníci nereagovali.

Sice si vytvořil náskok přes šest minut, ale peloton stále věděl, že pokud zabere, tohle manko v klidu smaže. Užil si vítězství na sprinterské prémii, po níž dopředu vyrazili Pierre Latour s Nansem Petersem, vepředu tak kralovala francouzská trojice.

Na programu bylo jen kratičké stoupání čtvrté kategorie, které ovládnul Latour. Ten nakonec vydržel před pelotonem nejdéle, ale čtyři kilometry už nápor sprinterských týmů neměl šanci ustát.

Pozici si vepředu držel Groenewegen, Pedersen nebo Girmay. Nejdříve šel ze sedla Mark Cavendish a vypadalo si, že si zapíše rekordní 35. triumf. V posledních metrech mu ale došla šťáva a přesprintoval ho znovu ten nejsilnější. Nakonec rozdílem celého kola.

Jasper Philipsen má na kontě už třetí letošní triumf na Tour de France, celkově pátý. Rovněž směřuje za vítězstvím v bodovací soutěži, v boji o zelený trikot má před Bryanem Coquardem náskok už 88 bodů.

Cyklistický závod Tour de France - 7. etapa (Mont-de-Marsan - Bordeaux, 170 km):
1. Philipsen (Belg./Alpecin-Deceuninck) 3:46:28
2. Cavendish (Brit./Astana)
3. Girmay (Erit./Intermaché-Circus-Wanty)
4. Mozzato (It./Arkéa Samsic)
5. Groenewegen (Niz./Jayco-AlUla)
6. Meeus (Belg./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas
Průběžné pořadí:
1. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) 29:57:12
2. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -25
3. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -1:34
4. S. Yates (Brit./Jayco - AlUla) -3:14
5. Rodríguez (Šp./Ineos Grenadiers) -3:30
6. A. Yates (Brit./SAE Team Emirates) -3:40

Reklama

Související témata: