Hlavní obsah

Cyklista Bernal se sedm měsíců po nehodě vrátí v závodě Kolem Dánska

Kolumbijský cyklista Egan Bernal se sedm měsíců po vážné nehodě na tréninku vrátí do světového pelotonu v závodu Kolem Dánska, který odstartuje v úterý. Oznámili to dnes zástupci stáje Ineos-Grenadiers. Původně se očekávalo, že se elitní vrchař pokusí o comeback až v závěru srpna v závodě Kolem Německa.

Foto: Twitter

Egan Bernal na archivním snímku

Článek

"Tohle je chvíle, pro kterou jsem dlouho pracoval. Stěží dokážu vyjádřit, jak moc to pro mne znamená," uvedl vítěz Gira d'Italia a Tour de France, jenž naposledy závodil na loňské Vueltě. Nehoda v přípravě na letošní sezonu ho málem stála život. "Ten den a cesta, kterou jsem od něj urazil, budou už navždy mojí součástí. To se nedá zapomenout," dodal.

Pětadvacetiletý Bernal při lednovém tréninkovém kempu doma v Kolumbii narazil ve vysoké rychlosti do stojícího autobusu. Utrpěl zranění hrudní a krční páteře, zlomil si několik žeber, což mělo za následek propíchnutí plic, stehenní kost, čéšku, ruku a vyrazil si zub. V nemocnici strávil dva týdny na jednotce intenzivní péče a podstoupil pět operací.

Reklama

Související témata: