Hlavní obsah

Cyklista Kämna se měsíc po střetu s autem vrací do Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zraněný cyklista Lennard Kämna mohl měsíc po střetu s autem na Tenerife opustit největší z Kanárských ostrovů a vrátit se do Německa. Jeho tým Bora-hansgrohe uvedl, že sedmadvacetiletý vrchař bude v léčení zranění pokračovat v Hamburku.

Foto: Jean-Christophe Bott, ČTK/AP

Ilustrační snímek

Článek

Kämnu začátkem dubna na Tenerife srazilo při tréninku auto, jež při odbočování doleva vjelo do jeho pruhu. Vítěz etap na všech třech Grand Tours utrpěl poranění hrudníku, zlomená žebra, pohmožděné plíce a skončil na jednotce intenzivní péče.

„Nebylo to na Univerzitní klinice na Tenerife jednoduché období, ale jsem lékařskému týmu a ošetřovatelům velmi vděčný za to, co pro mě v posledních týdnech udělali. Jsem moc šťastný, že se nyní uzavřel první krok mého léčení,“ řekl Kämna před leteckým transportem do Německa.

Na Tenerife se předloňský národní mistr v časovce připravoval na Giro d'Italia, kde měl od této soboty jet o celkové pořadí.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.