Hlavní obsah

Cyklista Ťoupalík obhájil vítězství v brněnském závodě Visegrádské čtyřky

Adam Ťoupalík po roce zopakoval triumf v cyklistickém závodě Visegrádské čtyřky se startem a cílem v Brně. Jezdec týmu Elkov Kasper zvítězil po 190 kilometrech na trase do Mikulova a zpět o 14 sekund před polským soupeřem Jakubem Kaczmarekem. Třetí skončil s půlminutovým odstupem Jan Kašpar ze stáje ATT Investments, který přespurtoval Poláka Pawla Ciešlika.

Foto: Profimedia.cz

Adam Ťoupalík na archivním snímku

Článek

Ťoupalík v závěru závodu Českého poháru odrazil útok dvojice polských jezdců, ve stoupání na Žlutý kopec už zůstali osamoceni s Kaczmarekem a na kostkách před Špilberkem český cyklista rozhodl.

"Když jsme zůstali ve třech, musel jsem si oba Poláky trochu hlídat, aby se na mě nevystřídali a neutahali mě. Věděl jsem, že budou mít víc sil, protože se celý den vezli, zatímco my se rozhodli pracovat na čele," uvedl Ťoupalík v týmové tiskové zprávě.

"Naštěstí se jeden z nich obětoval pro druhého a já jsem si ve sjezdu z Kohoutovic mohl oddechnout a připravit se na úplný závěr. Měl jsem v plánu nastoupit jako vloni před vrcholem předposledního kopce ve městě, ale Polák za to vzal od začátku a musel jsem se ho udržet. Ve stoupání po dlažbě k hradu jsem na to naskočil a Kaczmareka jsem utrhl," popsal vítěz.

Visegrádská 4, závod Českého poháru v silniční cyklistice v Brně (190 km):
1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 4:35:57
2. Kaczmarek (Pol.) -14
3. Kašpar (ATT Investments)
4. Ciešlik (Pol.) oba -30
5. Schuran (ATT Investments)
6. Stockwell (Brit.) oba -34.

Reklama