Hlavní obsah

Cyklistka Miculyčová obhájila titul mistryně Evropy ve freestyle BMX

Iveta Miculyčová obhájila na Evropských hrách v Polsku kontinentální titul ve freestyle BMX. Sedmnáctiletá česká cyklistka vybojovala v areálu v Krzeszowicích zlatou medaili o necelé tři body. Kateřina Jalůvková byla ve dvanáctičlenném finále olympijské disciplíny park sedmá. Stejné umístění vybojoval v soutěži mužů Tomáš Beran.

Foto: ČOV/Martin Flousek

Iveta Miculyčová si zapózovala s vlajkou

Článek

Bronzová medailistka z mistrovství světa Miculyčová postoupila do bojů o cenné kovy ze čtvrtého místa v kvalifikaci. Ve finále vedla už po první jízdě a ve druhé své skóre ještě vylepšila na 82,33 bodu. Na stupních vítězů se za ní stejně jako před rokem v Mnichově seřadily Kim Lea Müllerová z Německa a Francouzka Laury Perezová.

Bez medaile skončila vítězka kvalifikace Nikita Rose Ducarrozová ze Švýcarska. Stříbrná žena z loňského MS a bronzová olympijská medailistka, jež získala evropský titul v roce 2021, měla v první jízdě pád a ve druhé se musela spokojit se čtvrtým místem.

Mužské finále ovládl díky povedené druhé jízdě loni stříbrný Kieran Darren Reilly z Velké Británie před Francouzem Anthonym Jeanjeanem, který útočil na třetí evropský titul v řadě a celkově čtvrtý. Bronz získal další Brit Declan Lee Brooks, jenž byl třetí i na OH v Tokiu. Beran, který postoupil z devátého místa v kvalifikaci, se s výkonem z první jízdy dostal na sedmou příčku.

ME a Evropské hry ve freestyle BMX v Krzeszowicích (Polsko):
Ženy:
1. MICULYČOVÁ (ČR) 82,33
2. Müllerová (Něm.) 79,66
3. Perezová (Fr.) 77,00,
...7. JALŮVKOVÁ (ČR) 56,66.
Muži:
1. Reilly (Brit.) 92,33
2. Jeanjean (Fr.) 90,80
3. Brooks (Brit.) 87,40,
...7. BERAN 75,06,
v kvalifikaci 20. HABADA (oba ČR).

Reklama

Související témata: