Hlavní obsah

Dráhaři Rugovac s Vonešem získali místo na OH v madisonu a omniu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dráhoví cyklisté Denis Rugovac a Jan Voneš získali na posledním kvalifikačním závodě v Kanadě místo na olympijských hrách v Paříži v disciplínách madison a omnium. Čeští vytrvalci budou pod pěti kruhy startovat poprvé od OH 2008 v Pekingu, od té doby se kvalifikovali pouze sprinteři.

Foto: Profimedia.cz

Dráhový cyklista Denis Rugovac

Článek

„Věděli jsme, že v Miltonu musíme zajet do desátého místa, a to se podařilo. O dvě místa jsme bojovali my, Švýcarsko a Rakousko, mohli ještě doskočit dráhaři USA, ale ti dlouhodobě nemají tak kvalitní dvojici. Kluci zajeli dobře a trochu nám pomohlo, že Rakousko nepostoupilo z kvalifikace. Šlo o to neudělat chybu. V jednu chvíli v závěru to vypadalo trochu nebezpečně, že bychom dostali kolo, ale klukům se podařilo vrátit do balíku,“ uvedl na svazovém webu reprezentační trenér Milan Kadlec.

O konkrétní nominaci se teprve rozhodne. „V tuto chvíli k tomu mají Denis a Honza nejblíže. Ještě jsou zde Milan Kadlec mladší a Radovan Štec, s nějakými potencionálními náhradníky počítat musíme,“ doplnil Kadlec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.