Hlavní obsah

Drsné přiznání slovenské hvězdy: Už se nemůžu dočkat, až to zabalím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palce mu drží celé Slovensko, jako hvězdu jej vnímá celý cyklistický svět. Známý závodník Peter Sagan, který bojuje na trati své poslední Tour de France, teď přišel se šokujícím přiznáním. Po každé etapě dosud přesvědčoval novináře, jak je šťastný, že dojel do cíle v pořádku a ve zdraví. Realitu pak popsal pro belgický list Het Laatste Nieuws a byla hodně tvrdá. „Jsem vděčný za vše, čeho jsem ve sportu dosáhl. Ale stálo to velké oběti a už mě nebaví. Těším se na chvíli, až nebudu muset na závody," cituje slovenský server Nový Čas ze zmíněné zpovědi.

Forma slovenské hvězdy Petera Sagana. Příspěvek z pořadu Studio TourVideo: Sport.cz

 
Článek

Peter Sagan je dlouhá léta slovenským hrdinou. Když se ve 33 letech rozhodl, že skončí se silniční cyklistikou, nenašel se patrně nikdo, kdy by rychlíkovi během loučení se „Starou dámou" nedržel palce. Server Nový Čas teď cituje belgický Het Laatste Nieuws, kde hvězda otevřeně přiznává, že na kole už necítí radost a vášeň, jako kdysi. Pocity jsou spíš opačné.

„Když mi bylo osmnáct, těšil jsem se na to, že už se nemusím vrátit do školy. Teď když je mi třiatřicet, tak se těším na to, že už se nebudu muset vrátit na závody. Samozřejmě jsem si to užíval, ale už toho bylo dost," naznačil Sagan, že má závodění plné zuby a aktuální sezona je jeho poslední.

„Jsem vděčný za to, co jsem v tomhle krásném sportu dokázal, ale vyžádalo si to hodně obětování. A mě už to nebaví. Zlomilo se to před třemi lety, ale tehdy jsem byl ještě příliš dobrý na to, abych skončil. Kdybych to ale tehdy udělal, možná bych si to později vyčítal. Teď jsem s koncem smířený," přiznal.

Sagan je trojnásobným mistrem světa a sedmkrát získal zelený trikot na Tour de France. Jeho současná výkonnost už ale není taková, na jakou byli fandové zvyklí z nejslavnějších sezon. Naposledy dokonce ani nezískal titul na česko-slovenském šampionátu, kde spíš Sagan zaujal svou podrážděnou reakcí. Při páteční etapě Tour se dostal do úniku, ale trvalo to jen chvíli.

Že bude letos na silnici končit, naznačoval už před sezonou s tím, že počítá s přechodem na horská kola.

Reklama