Hlavní obsah

Dvanáct let a neřekli mi ani „bravo“. Cítím se zrazen, stěžuje si hvězdný cyklista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes dekádu reprezentoval barvy domácího týmu FDJ, přesto se francouzský cyklista Arnaud Démare nerozešel s bývalým zaměstnavatelem vůbec v dobrém. „Po všem, co jsem dokázal, jsem nedostal absolutně žádné uznání,“ postěžoval si vítěz dvou etap na Tour de France a osmi na italském Giru, jenž už od srpna jezdí v jiné francouzské stáji Arkéa – B&B Hotels.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský cyklista Arnaud Démare

Článek

Zkušený 32letý spurtér se v minulém roce chystal na svou šestou Tour de France, jenže ze soupisky Groupama-FDJ ho manažer týmu Marc Madiot na poslední chvíli vyškrtl. A tento nečekaný krok vedl k Démarově odchodu ke konkurenci.

S odstupem několika měsíců se rodák z Beauvais o své zkušenosti rozpovídal v rozhovoru pro France TV. „Vždycky jsem hrdě hájil barvy týmu a skutečně se cítím zrazen. Nedostal jsem za svou práci vůbec žádné uznání. Tenhle přestup je tak trochu pomsta, jsem naštvaný a nepochopený. Chci dokázat, jaký jsem jezdec,“ řekl úspěšný cyklista.

Madiot ho sice po jeho odchodu zpětně ocenil a neměl mu v rozhovorech přestup za zlý, to však na Démarově pohledu nic nezměnilo. „Z politického hlediska je zajímavé, že prohlásil takové věci. Teď ale Marcovi nemám co říct. Za 12 let mi nikdo byť jednou neřekl ani ‚bravo‘,“ postěžoval si.

Naopak si pochvaloval přístup generálního manažera svého nového týmu Emmanuela Huberta. „Ten mě ocenil hned při našem prvním telefonátu. Cítil jsem, že jsou hrdí, že za ně budu jezdit. A to jim chci splatit,“ přislíbil Démare.

V Arkee se může těšit na výrazně větší roli. Navíc od vedení francouzské stáje dostal absolutní volnost ve volbě svého programu. A přemýšlet nemusel dlouho, vrcholem sezony pro něj bude domácí Tour de France. „Arkea nikdy na Tour nevyhrála etapu, mně se to povedlo dvakrát. Doufám, že to zopakuju. Vím, že jsem toho schopný,“ věří Démare.

Reklama

Související témata: