Hlavní obsah

Giro opustili kvůli koronaviru další tři jezdci

Peloton Gira d'Italia opustili kvůli koronaviru tři další cyklisté. Nákaza z probíhajícího závodu vyřadila Domenica Pozzoviva z Itálie, Svena Erika Byströma a Callum Scotson z Austrálie. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Fabio Ferrari, ČTK/AP

Peloton na Giro d´Italia prořídl po ataku koronaviru.

Článek

Celkem už o Giro kvůli covidu-19 přišlo devět jezdců včetně mistra světa a jednoho z největších favoritů Remca Evenepoela. Belgický cyklista skončil v neděli poté, co vyhrál časovku a dostal se do čela průběžného pořadí.

Ze závodu navíc v průběhu dnešní 10. etapy odstoupil kvůli nespecifikované nemoci kapitán stáje Bora a šestý jezdec průběžné klasifikace Alexander Vlasov. Ruský cyklista vzdal podle sdělení týmu po zhruba 70 ze 196 kilometrů na trase ze Scandiana do Viareggia. V deštivém dni měl Vlasov od startu problémy a nedokázal držet tempo s hlavním polem. V průběžném pořadí ztrácel na vedoucího Gerainta Thomase 63 sekund.

Pořadatelům dělá problémy také počasí a kvůli čerstvému sněhu a nebezpečí lavin museli podle listu La Nouvelliste zkrátit páteční 13. etapu. Místo 207 km se pojede 199 a peloton vynechá Velký Svatobernardský průsmyk, jenž měl být s 2469 metry nad mořem nejvyšším bodem letošního Gira. Novým místem s nejvyšší nadmořskou výškou v letošním ročníku bude Tre Cime di Lavaredo, kde skončí 26. května 183 km dlouhá 19. etapa ve 2304 metrech.

Reklama