Hlavní obsah

Juniorka Kvasničková v časovce na MS silničních cyklistů útočila na medaili!

Eliška Kvasničková obsadila na mistrovství světa v silniční cyklistice v australském Wollongongu čtvrté místo v časovce juniorek. Od bronzu ji dělilo jen 33 setin sekundy. Zvítězila Britka Zoe Bäckstedtová. Souboj juniorů s chronometrem zvládl nejlépe její krajan Joshua Tarling, Pavel Novák byl patnáctý.

Foto: Profimedia.cz

Eliška Kvasničková na startu časovky juniorek při MS v Austrálii.

Článek

Sedmnáctiletá Kvasničková byla na mezičasu v polovině 14,1 kilometru dlouhé trati pátá. Ve zbývající části závodu se vítězka časovky juniorek z letošního domácího šampionátu v Kovářově dokázala o jedno místo posunout, ale medaile jí těsně utekla.

"Jelo se mi dobře, cítila jsem se hodně silná a bylo to super. Trať mi docela seděla, i když jsem se bála, že je hodně technická a že to nezvládnu. Ale myslím, že jsem ji zvládla dobře. A na silniční závod se teď cítím skvěle," uvedla Kvasničková v tiskové zprávě svazu.

Za naprosto suverénní Bäckstedtovou, která dojela loni na MS v Belgii v časovce druhá a triumfovala v silničním závodě, získala s odstupem více než minuty a půl stříbro Němka Justyna Czaplaová. Třetí byla Febe Joorisová z Belgie.

Pořadí závodu juniorů na 28,8 km dlouho vévodil domácí Hamish McKenzie. Teprve až s jedničkou a jako poslední startující ho sesadil Tarling. Obhájce stříbra, jenž se úspěšně věnuje také dráze, byl o 19 sekund rychlejší. Bronz získal Němec Emil Herzog. Novák ztratil na vítěze přes dvě minuty, druhý Čech na startu Štěpán Telecký obsadil 27. místo.

MS v silniční cyklistice ve Wollongongu (Austrálie) - časovka:
Juniorky (14,1 km):
1. Bäckstedtová (Brit.) 18:26
2. Czaplaová (Něm.) -1:35
3. Joorisová (Belg.) -1:48
4. Kvasničková (ČR) -1:49.
Junioři (28,8 km):
1. Tarling (Brit.) 34:59
2. McKenzie (Austr.) -19
3. Herzog (Něm.) -33,
...15. Novák -2:02,
27. Telecký (oba ČR) -2:59.

Reklama

Související témata: