Hlavní obsah

Vacek dojel v časovce mužů do 23 let na MS silničních cyklistů devátý

Český reprezentant Mathias Vacek obsadil na mistrovství světa v silniční cyklistice deváté místo v časovce mužů do 23 let. Vyhrál Nor Sören Waerenskjold před Belgičanem Alecem Segaertem a Britem Leem Hayterem.

Foto: Alex Broadway/SWpix.com, ČTK

Mathias Vacek na trati časovky do 23 let MS v cyklistice.

Článek

Dvacetiletý Vacek byl prvním členem české výpravy, který se v australském Wollongongu postavil na start, neboť nedělní časovky elitních kategorií byly bez české účasti. Juniorský mistr Evropy v časovce z roku 2020 ztratil na vítězného Waerenskjolda více než minutu, na bronz měl manko 39 sekund.

"Musím říct, že s výsledkem jsem celkem spokojený, nejelo se mi úplně špatně. Nějaké chyby jsem udělal, ale myslím, že to byl dobrý výkon. Bylo tu hodně dobrých časovkářů, kteří potvrdili svou roli favoritů, a to, že jsem se dostal do první desítky, je za mě dobrý výkon," uvedl Vacek v tiskové zprávě svazu.

O dva roky starší Waerenskjold zvládl 28,8 kilometru dlouhou trať v čase 34:13. Segaert byl o 16 sekund pomalejší. Hayter, jehož starší bratr Ethan skončil mezi elitou čtvrtý, když ho ze hry o medaile vyřadil problém s řetězem, zůstal zpět o dalších osm sekund.

Reklama

Související témata: