Hlavní obsah

Kämna po dlouhé závodní pauze ovládl poslední etapu Kolem Andalusie

Chiclana de Segura

Závěrečnou pátou etapu závodu Kolem Andalusie vyhrál německý cyklista Lennard Kämna, který se vrátil do pelotonu po dlouhé pauze. Pětadvacetiletý jezdec loni v květnu přerušil kariéru kvůli únavě a psychickému vypětí. Celkovým vítězem závodu druhé nejvyšší kategorie ProTour se stal Nizozemec Wout Poels.

Německý cyklista Lennard Kämna (vpředu) v závodu Kolem Andalusie.

Článek

Český cyklista Zdeněk Štybar obsadil 56. místo v konečném pořadí, Vojtěch Řepa skončil na 96. příčce.

Kämna loni na konci března vybojoval etapové vítězství v závodě Kolem Katalánska, pak ještě absolvoval Kolem Algarve a následně oznámil, že si dopřeje volno. "Měl jsem pauzu, na kole jsem vůbec nejezdil," uvedl někdejší juniorský mistr světa v časovce, který předloni vyhrál etapu na Tour de France.

V poslední etapě Kolem Andalusie ujel Kämna z vedoucí skupiny a zvítězil o čtyři sekundy před Italem Lorenzem Fortunatem. Postaral se o další úspěch stáje Bora-hansgrohe, kterou po minulé sezoně opustil hvězdný slovenský jezdec Peter Sagan. Napodobil Rusa Alexandra Vlasova, který nedávno vybojoval etapový i celkový triumf v závodě Kolem Valencie.

"Chceme jezdit agresivně a vyhrávat. Už nechceme končit na osmém místě v celkovém pořadí. Chceme být vpředu. Peter Sagan byl také skvělý lídr. Vždycky chcete mít někoho, o koho se můžete opřít. Teď závodíme jinak a já osobně si to moc užívám," prohlásil Kämna, který za německý tým jezdí třetí sezonu.

Reklama

Související témata: