Hlavní obsah

Královskou etapu Kolem Katalánska vyhrál Chaves

Královskou čtvrtou etapu závodu Kolem Katalánska vyhrál Kolumbijec Esteban Chaves. Jednatřicetiletý cyklista zaútočil v posledním stoupání sedm kilometrů před cílem a odolal i stíhací jízdě členů Ineosu Grenadiers s lídrem závodu Adamem Yatesem. Britský závodník dál vede celkové pořadí o 45 sekund před Australanem Richiem Portem.

Foto: Profimedia.cz

Královskou čtvrtou etapu závodu Kolem Katalánska vyhrál Kolumbijec Esteban Chaves

Článek

Chaves vylepšil druhé místo ze středeční horské etapy a dočkal se prvního vítězství po téměř dvou letech. Dosud naposledy slavil předloni v květnu etapový triumf na Giru d'Italia.

Cílem v lyžařském středisku v Port Ainé ve výšce téměř 2000 metrů nad mořem projel s náskokem sedmi sekund před skupinkou nejbližších pronásledovatelů. V průběžné klasifikaci se posunul na šestou příčku, na Yatese ztrácí 64 sekund. Za Britem následují další jezdci Ineosu Porte a Geraint Thomas.

"Mám velkou radost. Ještě nikdy jsem se na začátku sezony necítil tak dobře a tolik se mi nedařilo. Je to pro mě první vítězství v barvách BikeExchange, což mě moc těší," řekl Chaves, který do loňska závodil za tým Mitchelton-Scott.

"Znám to tady. Žiju v Andoře a věděl jsem, že je to hodně těžká etapa. Chtěl jsem něco zkusit. Neměl jsem co ztratit, mohl jsem jen hodně získat. Foukal protivítr a ke konci to bylo riskantní, ale vyšlo to. Jely mi skvěle nohy. Dodá mi to hodně sebevědomí a zároveň klidu," pochvaloval si vítěz.

Nejlepší z českých jezdců Jan Hirt obsadil 46. místo se ztrátou přes 11 minut. Karel Vacek byl mezi osmi cyklisty, kteří náročnou etapu nedokončili.

Závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 4. etapa (166,5 km):
1. Chaves (Kol./BikeExchange) 4:29:47
2. Woods (Kan./Israel Start-Up Nation)
3. Thomas
4. A. Yates (oba Brit./Ineos Grenadiers)
5. Kuss (USA/Jumbo-Visma)
6. Valverde (Šp./Movistar) všichni -7.
Průběžné pořadí:
1. A. Yates 14:44:15
2. Porte (Austr./Ineos Grenadiers) -45
3. Thomas -49
4. Valverde
5. Kelderman (Niz./Bora-hansgrohe) oba -1:03
6. Chaves -1:04

Reklama

Související témata: