Hlavní obsah

Minuta hrůzy! Hvězdný francouzský cyklista nejdříve spadl, pak přišla další rána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horších šedesát vteřin v závodě jde zažít jen těžko. Francouzský cyklista Thibaut Pinot 48 kilometrů před cílem 8. etapy Tour de France nejprve skončil na zemi. A při snaze dotáhnout se zpět do pelotonu jen o pár stovek metrů později tvrdě narazil. Za všechno mohla jeho nepozornost, když měl kolizi s jedním z členů servisního týmu, který podával závodníkům bidony s pitím.

Pinot na Tour nejprve spadl, pak dostal pěstíVideo: sntv

 
Článek

Pády v cyklistice nejsou nic neobvyklého. Dvaatřicetiletý Francouz z týmu Groupama - FDJ si ustlal na asfalt uprostřed pelotonu a rychle se zvedal. Vypadal, že je v pořádku a snažil se co nejrychleji docvaknout k hlavní skupince. Už se dostával před Madse Pedersena ze stáje Trek – Segafredo.

Dánovi však v tu chvíli podával tašku s bidony člen jeho servisního týmu, čehož si Pinot nevšiml. A schytal nepříjemnou ránu do obličeje. Nepozornost ho musela pořádně bolet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Van Aert ovládl osmou etapu TourVideo: sntv

Hvězdný závodník, který v minulosti ovládl na Tour de France tři etapy a v roce 2013 byl celkově třetí, ale i tak nasedl po pár vteřin na kolo a dotáhl se zpátky do pelotonu. Tam však dlouho nevydržel a dojel až na 51. místě se ztrátou přes dvě minuty.

Miláček domácího publika však nejede na celkové pořadí, rád by zaútočil na vítězství v jedné z horských etap. Uvidíme, jestli se mu to povede. Může alespoň doufat, že veškerou smůlu už si vybral.

Reklama