Hlavní obsah

Mistr světa Alaphilippe překvapil: Na olympiádu nejedu!

Úřadující mistr světa v silniční cyklistice Julian Alaphilippe z Francie nebude z osobních důvodů startovat na olympijských hrách v Tokiu. Člen týmu Deceuninck-Quick Step se podle agentury Reuters stane příští měsíc otcem.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Francouz Julian Alaphilippe

Článek

"Po důkladném rozmýšlení a debatách s reprezentačním trenérem a týmem jsem se rozhodl, že nebudu k dispozici pro tokijské hry. Je to osobní a dobře rozvážené rozhodnutí," uvedl na sociálních sítích Alaphilippe, jenž se ale zúčastní Tour de France, která začne 26. června.

Týmový kolega Zdeňka Štybara patří k nejlepším světovým klasikářům, což potvrdil loni ziskem zlaté medaile v závodě s hromadným startem na mistrovství světa v Imole. Na OH 2016 v Riu de Janiero byl Alaphilippe čtvrtý.

V této sezoně má zatím populární Francouz na kontě dvě vítězství, v klasice Valonský šíp a v jedné etapě závodu Tirreno-Adriatico. "Definovali jsme si cíle do konce sezony a v tomto smyslu jsem se musel rozhodnout. Ale budu velmi hrdý, když budu moci jet ve francouzském dresu na mistrovství světa," řekl Alaphilippe.

Reklama

Související témata: