Hlavní obsah

Mužské ego musí jít stranou. Jede Martina

Více než 1750 jezdců si vyzkoušelo, jak to vypadá při slavné Tour de France. Z pražského Strahova vystartovali do silničního závodu L´Etape Czech Republic by Tour de France, který simuluje podmínky Staré dámy. Nechyběla ani Martina Sáblíková. Českou podobu legendárního cyklistického závodu si pochvalovala, i když se jí nevyhnula drobná kolize. Podívejte se na video.

Takový balík jezdců tady ještě nebyl. Martina Sáblíková přestála při L'Etape koliziVideo: Sport.cz

 
Článek

„V jedné zatáčce za mnou lehl kluk na písku, to bylo nepříjemný. Doufám, že je v pořádku. Bohužel se to stává. Byl tam písek, s tím musí lidi počítat, a když před vámi někdo zabrzdí, tak si to musíte pohlídat," popisuje několikanásobná cyklistická mistryně republiky.

Martina Sáblíková absolvovala hlavní trať na 129,6 km. Spolu s ní například hvězdy domácí profesionální cyklistické scény jako Daniel Turek nebo Kristian Hynek. Připravena byla i kratší trať, na 90 kilometrů. Jelo se v Praze a Středočeském kraji.

Foto: Matěj Třešňák

Závod L'Etape Czech Republic by Tour de France absolvovalo přes 1750 jezdců

„Atmosféra byla neuvěřitelná, nemám slov. Nadchlo mě to," říká trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení. Mezi devíti stovkami jezdců na delší trati obsadila třinácté místo a zároveň ovládla ženskou část závodu.

Foto: Sport.cz

Kromě Martiny Sáblíkové si českou verzi Tour de France vyzkoušela i rychlobruslařka Nikola Zdráhalová

„Určitě jsem spokojená. Fakt to bylo bezvadný. Nečekala jsem, že to bude až tak velký."

Její výkon ocenil i vítěz celého závodu Daniel Turek. „Martina má opravdu motor. I ten pohyb v balíku celkem zvládá. Zajela dost dobrý závod. Chápu, že pro některé chlapy, pro jejich ego, to může být trochu těžké. Ale když zjistí, že to byla Martina, tak všichni vědí, že ona je nejsilnější."

Reklama