Hlavní obsah

Nibali a spol. jeli část zrušené klasiky alespoň virtuálně

Milán

Slavný italský cyklista Vincenzo Nibali a další více než čtyři tisíce fanoušků či bývalých jezdců v sobotu absolvovali alespoň část zrušeného monumentu Milán-San Remo. Vzhledem k opatřením proti pandemii koronaviru v Itálii nemohli závodit na silnici, ale závěrečných 57 kilometrů této jarní klasiky odjeli společně alespoň virtuálně.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Akci v den původního termínu Milán-San Remo uspořádal organizátor závodu RCS a výrobce cyklokomputerů Garmin Edge. Více než 4200 cyklistů online na trenažéru absolvovalo posledních 57 km závodu včetně tří klasických stoupání Tre Capi, Cipressa a Poggio.

K Nibalimu, jenž závod vyhrál po sólovém úniku v roce 2018, se připojili mimo jiné loňský vítěz Kolem Flander Alberto Bettiol, bývalý šampion z Gira d'Italia Ivan Basso, někdejší mistr světa Alessandro Ballan, ale i bývalý motocyklový závodník Marco Melandri.

"Byl to skvělý nápad a zábava. Mohl jsem se díky tomu projet, i když jen virtuálně, se svými fanoušky. Chtěl bych je požádat, aby v těchto těžkých časech byli trpěliví, zůstali doma a jezdili jen uvnitř - brzy se zase uvidíme venku na silnicích!" uvedl pětatřicetiletý Nibali, vítěz všech tří Grand Tour.

Milán-San Remo se jezdí od roku 1907 a s porcí 298 kilometrů je aktuálně nejdelším jednodenním profesionálním závodem. "La Classicissima" byla prvním z takzvaných cyklistických monumentů, které byly odloženy kvůli koronavirové krizi - poté následovaly Kolem Flander, Paříž-Roubaix a Lutych-Bastogne-Lutych. Pátý monument Kolem Lombardie se jezdí na podzim.

Reklama

Související témata: