Hlavní obsah

Olympijský šampion mění dres. Na rok se upsal elitnímu českému týmu

Praha

Dvojnásobný olympijský medailista Jaroslav Kulhavý mění dres. Šestatřicetiletý český biker po dvou sezonách, kdy jezdil sám ve vlastním týmu, podepsal roční kontrakt s tuzemskou elitní stájí Česká spořitelna Accolade.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý.

Článek

„Jsem rád, že jsem zpátky v týmu s tak velkou historií a zázemím. Po loňsku jsem se rozmýšlel, jestli vůbec budu pokračovat. Sezona 2020 měla být poslední, ale kvůli pandemii proběhla jen tak napůl. A přišlo mi škoda končit za takové situace," vracel se majitel olympijského zlata z Londýna 2012 a stříbra z Ria 2016 k předešlým měsícům.

„S týmem jsme dlouhodobě měli několik společných partnerů, já do týmu přivedl některé své. Je to logické vyústění naší spolupráce i partnerů," vysvětlil šestatřicetiletý Kulhavý, proč se rozhodl změnit dres.

Plánuje závodit ještě minimálně v letošním roce. Cross country, v němž získal nejvíce  vavřínů, však staví na druhou kolej. „Vznikl světový maratonský seriál a samostatný maratonský ranking, takže se otevírají nové možnosti, kde bych mohl uspět já i celý tým. Takže všechno začalo dávat ještě větší smysl a na sezonu se moc těším," pronesl Kulhavý.

„Cross country budu jezdit už jen minimálně a pouze v Česku. Rád bych ještě jednou zažil Nové Město na Moravě s diváky," sdělil Kulhavý, jenž dal tak najevo, že účast na páté olympiádě nevidí reálně. „Máme jedno startovní místo a jednoznačně nejlepším Čechem je aktuálně Ondra Cink. Nemůžu se na to upínat, musím se soustředit na jiné reálnější cíle."

Foto: Česká spořitelna - Accolade

Jaroslav Kulhavý v dresu nového týmu.

Jaroslav Kulhavý měl poprvé v novém dresu startovat na etapovém závodě Mediterranean Epic ve Španělsku už příští týden. Ten byl však kvůli pandemii odložen na konec března.

„Závodní program se bude skládat většinou z maratonů a etapáků. V plánuje je také Andalucía Bike Race a 4 Islands. Rádi bychom objeli celý seriál závodů ve světové maratonské sérii, etapáky Epic Israel, Cape Epic nebo Brasil Ride. A do toho pochopitelně domácí maratony a seriál Kolo pro život," nastínil program Kulhavý, který absolvoval dva tréninkové kempy ve Španělsku.

„Cítím se teď dobře. Obě soustředění proběhla bez nějaké zásadní nemoci. Doufám, že to tak bude pokračovat i nadále, až začnu makat na intenzitě, kde mi to poslední roky tělo nedovolilo. Snad letos bude vše fungovat," přál si Kulhavý. „Otázkou je, kdy vlastně všechno začne fungovat kolem nás," posteskl si Kulhavý nad nejasnou situací způsobenou pandemií koronaviru.

Reklama