Hlavní obsah

Olympijský vítěz Van Avermaet bude jezdit za tým AG2R

Paříž

Olympijský vítěz v silniční cyklistice Belgičan Greg Van Avermaet po sezoně opustí strádající tým CCC a bude jezdit za francouzskou stáj AG2R La Mondiale. Z ní naopak přestoupil do Sunwebu francouzský vrchař Romain Bardet.

Foto: Profimedia.cz

Olympijský vítěz v silniční cyklistice Belgičan Greg Van Avermaet po sezoně opustí strádající tým CCC a bude jezdit za francouzskou stáj AG2R La Mondiale.

Článek

Pětatřicetiletý Van Avermaet je specialistou na jednodenní klasiky a olympijské zlato vybojoval před čtyřmi lety v Riu de Janeiro. Jeho tým CCC, v němž působí i Jan Hirt a Josef Černý, se však po pandemii koronaviru potýká s problémy a bojuje o přežití.

"Strávil jsem tam krásných deset let a teď se pustím do nové výzvy," řekl zkušený belgický jezdec. Stáji AG2R se vítěz například prestižní klasiky Paříž-Roubaix z roku 2017, kde ve finiši porazil Zdeňka Štybara, upsal na tři roky.

O šest let mladší Bardet bude na letošní Tour de France obhajovat puntíkovaný trikot pro nejlepšího vrchaře a usilovat o celkové prvenství, pak tým AG2R po devíti letech opustí. S německým Sunwebem spojil svou budoucnost zatím na dva roky.

Reklama