Hlavní obsah

Pidcock nebude obhajovat světový titul v cyklokrosu

Britský cyklista Tom Pidcock potvrdil, že nebude na mistrovství světa v Hoogerheide obhajovat titul mistra světa v cyklokrosu. O neúčasti úřadujícího šampiona v mistrovském závodě 5. února se spekulovalo už delší dobu, jeden z hvězdných cyklistických univerzálů totiž naznačoval, že mu MS nezapadá do přípravy na novou silniční sezonu.

Britský cyklista Tom Pidcock

Článek

"Tom chce uspět na jarních klasikách a na to se soustředí. Mluvili jsme o tom a došli jsme k závěru, že se mistrovství světa v cyklokrosu nedá zkombinovat s kvalitní přípravou na novou sezonu," řekl televizi Sporza Pidcockův trenér Kurt Bogaerts během nedělního závodu v Baalu.

Olympijský vítěz v jízdě na horských kolech a člen týmu Ineos Pidcock v této sezoně svedl několik skvělých soubojů s členy "velké trojky" Woutem van Aertem z Belgie a Mathieuem van der Poelem z Nizozemska.

Ti naopak nestartovali na loňském cyklokrosovém MS ve Spojených státech, kde Pidcock získal duhový dres. Za měsíc v Hoogerheide by ale oba bývalí šampioni měli podle papírových předpokladů bojovat o další titul.

Reklama

Související témata: