Hlavní obsah

Pidcock se o víkendu poprvé představí v dresu cyklokrosového šampiona

Cyklistický univerzál Tom Pidcock se o víkendu poprvé představí v duhovém dresu mistra světa v cyklokrosu, který vybojoval v lednu ve Fayetteville. Třiadvacetiletý Brit bude v sobotu závodit v Merksplasu v sérii Superprestige a následující den pojede Světový pohár v Overijse. Mistrovský titul ale v únoru nejspíš obhajovat nebude.

Foto: Twitter@cyclingweekly

Tom Pidcock se stal jako první Brit mistrem světa v cyklokrosu v elitní kategorii mužů.

Článek

Olympijský vítěz a mistr Evropy v cross country na horských kolech a úspěšný silničář Pidcock na kole nezávodil od září a cyklokrosový závod neabsolvoval právě od lednového triumfu na MS ve Spojených státech. "Kros je tady. Nemůžu se dočkat, až si poprvé zazávodím v těch krásných proužcích," napsal Pidcock na instagramu ke své fotografii v duhovém dresu doprovázející jeho nejbližší program.

Zatím Pidcock potvrdil jen tento víkend a podle všeho není příliš pravděpodobné, že v terénu vydrží až do únorového MS v Hoogerheide. Očekává se, že dá spíše přednost přípravě na silniční sezonu v dresu elitního týmu Ineos. "Zatím ještě nevím, ale jezdit celou zimu cyklokros a pak být dobrý v jarních klasikách je hodně těžká kombinace," řekl během říjnového představení trasy Tour de France.

Se startem na šampionátu naopak počítá jiný hvězdný univerzál Wout Van Aert. Vítěz bodovací soutěže z letošní Tour by se měl v terénu poprvé představit 26. listopadu v Kotrijku a hodlá v zimě absolvovat celkem 15 cyklokrosů včetně pěti dílů SP, belgického šampionátu a mistrovství světa. V minulé cyklokrosové sezoně trojnásobný mistr světa vyhrál devět z deseti závodů, v nichž startoval.

Na mistrovství světa do USA Van Aert necestoval stejně jako jeho rival Mathieu van der Poel z Nizozemska. Třetí z úspěšných cyklistických univerzálů by se měl v terénu poprvé představit na začátku prosince.

Reklama

Související témata: