Hlavní obsah

V sedmnácti letech další medaile! Miculyčová veze bronz z MS v BMX freestyle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní úspěch si připsala závodnice BMX freestyle Iveta Miculyčová, která teprve v září oslavila 17leté narozeniny. Na mistrovství světa v Abú Zabí v olympijské disciplíně park skončila třetí a navázala na srpnový triumf z evropského šampionátu. Přímý postup na olympijské hry v Paříži jí sice těsně unikl, ale zapsala spoustu bodů do kvalifikačního hodnocení, jež se bude uzavírat v roce 2024.

Foto: Erik Figar/Český svaz cyklistiky

Iveta Miculyčová získala v 17 letech bronz z mistrovství světa v BMX freestyle.

Článek

Miculyčové se stejně jako na ME v Mnichově povedla víc už první jízda, za kterou si připsala 83,20 bodu. „Jako jediná ukázala triky cannon ball nebo superman, které se v ženské kategorii téměř nevidí, nakonec nechyběl ani backflip. Povedla se jí hned první jízda. I přes jedno chybné odšlápnutí přinesla skvělé třetí místo," chválil v tiskové zprávě Českého svazu cyklistiky reprezentační trenér Erik Figar.

Sama závodnice byla z výsledku šokována. „Cítím se neuvěřitelně a nepopsatelně, vůbec jsem to nečekala. Myslela jsem si, že budu tak desátá, na bednu jsem určitě nemyslela," přiznala cyklistka z Kostelce nad Orlicí.

Příprava na šampionát přitom ideální nebyla. „Iveta tu zpočátku v tréninku bojovala s rozložením parku, který se výrazně lišil od toho, co máme k dispozici v Česku. Nicméně jízdu naplánovala tak, aby do ní mohla zakomponovat své nejlepší triky a zároveň využít co největší množství překážek," vysvětloval Figar.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český svaz cyklistiky (@czechcycling)

Ve druhé jízdě už Miculyčová, nejmladší z dvanácti finalistek, svůj výkon nezlepšila. Přesto skončila třetí o bod a půl za Švýcarkou Ducarrozovou. Suverénně zvítězila Američanka Robertsová.

V kategorii mužů se žádný z českých reprezentantů do finále nekvalifikoval. Jan Broža skončil v kvalifikaci na 31. místě a Tomáš Beran na 49. místě. Konečné 15. místo obsadil v disciplíně flatland jediný český zástupce na startu Martin Dražil.

Mistrovství světa ve freestyle BMX v Abú Zabí:
Ženy - park:
1. Robertsová (USA) 87,20, 2. Ducarrozová (Švýc.) 84,70, 3. Miculyčová (ČR) 83,20.

Reklama

Související témata: