Hlavní obsah

Pogačar přišel na Tour kvůli zranění o důležitého pomocníka Majku

Slovinský cyklista Tadej Pogačar přišel v boji o třetí vítězství na Tour de France za sebou o klíčového pomocníka do kopců Rafala Majku. Polský jezdec nenastoupil do dnešní 17. etapy kvůli zranění. Lídr týmu SAE Emirates Pogačar, jenž je průběžně druhý se ztrátou 2:22 minuty za Dánem Jonasem Vingegaardem, tak zůstal už jen s třemi domestiky.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Polák Rafal Majka ještě na trati Tour de France.

Článek

Majka se zranil v úterní 16. etapě, kdy v závěrečném stoupání na Mur de Péguére přetrhl řetěz. "Utrpěl částečné natržení stehenního svalu na pravé noze. Kvůli poškození svalu bohužel nemůže pokračovat," uvedl týmový lékař Adrian Rotunno.

Z původně osmičlenné sestavy týmu SAE Emirates zbyla v závodě pouze polovina. Pogačar má k ruce už jen Američana Brandona McNultyho, Dána Mikkela Bjerga a Švýcara Marca Hirschiho. V kopcích mu bude schopen pomoci nejspíš pouze McNulty, protože elitní vrchař Hirschi se od začátku závodu trápí.

Do dnešní 130 km dlouhé pyrenejské etapy neodstartoval ani Belgičan Tim Wellens z týmu Lotto, jehož vyřadil pozitivní test na covid-19. Je tak dvanáctým jezdcem letošní Tour, který musel ze závodu odstoupit kvůli koronaviru.

Reklama

Související témata: