Hlavní obsah

Předposlední etapu Kolem Kuang-si vyhrál Molano, vedení udržel Vader

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předposlední páté etapě závodu Kolem Kuang-si zvítězil kolumbijský cyklista Juan Sebastián Moláno. V závěru téměř 210 kilometrů dlouhé trasy byl nejrychlejší v hromadném spurtu poté, co peloton dostihl sedm kilometrů před cílem jezdce v úniku. Celkově dál vede Nizozemec Milan Vader, který má náskok šest sekund na druhého Francouze Rémyho Rochase.

Foto: Profimedia.cz

Juan Sebastián Moláno vyhrál předposlední etapu závodu Kolem Kuang-si

Článek

Dosud nejlepší umístění v Číně zaznamenal Zdeněk Štybar, který dojel šestnáctý. Petr Kelemen obsadil 65. místo. V průběžném pořadí je Kelemen na 53. pozici, Štybarovi patří 79. příčka.

Moláno si vynahradil předchozí hromadné finiše, v nichž útočil na vítězství marně. Nejlépe byl třetí v druhé etapě. „Zatím mi to tady moc nevycházelo, ale dneska mi spurt sedl dokonale. Vystihl jsem správnou chvíli a našel si místo,“ liboval si osmadvacetiletý jezdec.

„Tady jsou ty spurty trochu jiné, protože jsou tu široké silnice. Není to tak technické, takže to může být nevypočitatelné. Dneska to bylo ještě těžší než jindy, byli jsme trochu unavení, což mi vyhovovalo. Je to paráda, takhle zakončit sezonu,“ uvedl Moláno po pátém letošním vítězství, z toho třetím ve WorldTour.

Reklama

Související témata: