Hlavní obsah

Řepa ukončil ve 22 letech profesionální kariéru

Cyklista Vojtěch Řepa ukončil ve 22 letech profesionální kariéru. Bronzový medailista z mistrovství Evropy v kategorii do 23 let z roku 2020 to uvedl na webu svého týmu Kern Pharma, v jehož dresu si loni na Vueltě odbyl debut na Grand Tour.

Foto: @jsmeteam, Twitter

Český cyklista Vojtěch Řepa s bronzem z ME (archivní snímek)

Článek

Řepa naposledy startoval koncem března na etapovém závodě Volte ao Alentejo v Portugalsku, který nedokončil. "Informoval jsem tým o úmyslu skončit s cyklistikou během svého posledního závodu v Portugalsku a dohodli jsme se, že rozvážeme kontrakt po vzájemné dohodě," uvedl Řepa.

Rodák z Velké Bíteše se loučí s profesionálním pelotonem, ne však s cyklistikou obecně. "Paradoxně končím kariéru v době, kdy mě cyklistika naplňuje nejvíce. Chci v tomto prostředí pokračovat, ne však s číslem na zádech," uvedl Řepa, kterého jeho španělský tým v rozhodnutí podpořil.

"Z pozice tým Kern Pharma bychom chtěli Vojtěchu Řepovi poděkovat za jeho chování, odhodlání a upřímnost. Rádi ho vidíme s úsměvem na tváři a přejeme mu hodně štěstí v jeho další životní etapě," uvedl generální manažer týmu Juanjo Oroz.

Řepa v roce 2020 ještě v dresu českého týmu Topforex Lapierre vyhrál závod Kolem Malopolska a od následující sezony působil ve stáji Kern Pharma. V červenci 2021 postihla talentovaného jezdce obrna lícního nervu, kvůli níž nemohl více než 200 dnů závodit. Do pelotonu se nicméně loni vrátil, skončil pátý na závodu Kolem Slovenska a objel celou Vueltu, na níž obsadil 77. místo.

Reklama

Související témata: