Hlavní obsah

Roglič odstoupil z Tour a bude léčit zranění z pádu

Z cyklistické Tour de France odstoupil před dnešní patnáctou etapou Slovinec Primož Roglič. Kolega vedoucího Dána Jonase Vingegaarda z týmu Jumbo-Visma se rozhodl raději zotavit z následků pádu v páté etapě, při němž si vykloubil rameno a utrpěl množství odřenin.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Zničený Primož Roglič v cíli páté etapy Tour de France.

Článek

Roglič v roce 2020 přišel na Tour o žlutý trikot v předposlední den v časovce a skončil druhý za krajanem Tadejem Pogačarem. Loni závod nedokončil po pádu a nyní ho potkal stejný osud.

"Rozhodli jsme se, že dneska už nepojedu, aby se moje zranění mohla pořádně zahojit," uvedl Roglič, jemuž v průběžném pořadí patřilo 21. místo se ztrátou přes 33 minut na Vingegaarda, kterému pomáhal hájit vedení před vítězem posledních dvou ročníků závodu Pogačarem.

"Jsem hrdý na to, jak jsem přispěl k současnému pořadí a věřím, že tým boj o žlutý a zelený dres dotáhne," řekl dvaatřicetiletý Slovinec, který by v září rád vyhrál počtvrté za sebou Vueltu. O vítězství v bodovací soutěži na Tour usiluje další člen Jumbo-Visma Belgičan Wout van Aert. Závod skončí příští neděli.

Reklama

Související témata: