Hlavní obsah

Slovenské hvězdě tečou před Tour nervy. Mrzí mě, že si to vylejvá na ostatních, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl zvyklý zářit, jenže v rozlučkové sezoně na silnici se slovenskému rychlíkovi Peteru Saganovi nedaří tak, jak by si přál. I proto bude nejspíš na Tour de France pod tlakem a v nepříjemné situaci. Nervozita byla znát na hvězdě cyklistických pelotonů i na nedávném mistrovství České a Slovenské republiky, kde ve finiši upadl a střet si šel vyříkat s Pavlem Bitnerem. „Peter to i přes své zkušenosti neustál. Mrzí mě, že pak měl potřebu vylejvat si to na ostatních," myslí si Matěj Vybíral, cyklistický expert Sport.cz v pořadu Studio TOUR věnovanému slavnému závodu.

Forma slovenské hvězdy Petera Sagana. Příspěvek z pořadu Studio Tour.Video: Sport.cz

 
Článek

Peter Sagan posbíral během kariéry spoustu etapových vavřínů, respektuje jej celý cyklistický svět, na Slovensku je pomalu národním hrdinou. Všichni ale cítí, že slavný cyklista neprožívá ideální rozlučkovou sezonu a pád nedlouho před Tour de France mu jistě ke zlepšení nálady nepomohl. „Vždycky je blbý, když člověk spadne před velkým závodem. nepřidá mu to na sebevědomí ani na formě," konstatuje Petr Vakoč, druhý z hostů ve studiu Sport.cz, který sám na Tour de France dvakrát startoval. „Snad se dá Peter dohromady," přeje si.

Českého závodníka každopádně překvapila Saganova reakce, protože si myslí, že na pádu neměl vinu nikdo ze soupeřů. „Co jsem viděl, tak Peter Sagan najel do Pavla Bitnera, spíš ho shodil. Nevím, co to tam předvedl," komentuje situaci, kdy si slovenská hvězda šla v cíli vše vyříkat s Bitnerem. „Snad si to všechno Peter vybral teď a vyhne se karambolům na Tour," dodává.

STUDIO TOUR s hostem Petrem VakočemVideo: Sport.cz

I podle novináře byl Sagan hodně rozladěný, jak závod na mistrovství republiky dopadl. „Pavel Bitner mu ale říkal, že jel rovně, co jiného měl dělat. Byl v tom nevinně a tím, kdo si to nepohlídal byl Peter Sagan," tvrdí přesvědčivě. Reakci pak připisuje tomu, že se slovenské hvězdy nedaří tak, jak by chtěla. „Mrzí mě, že si to pak měl potřebu vylejvat na ostatních. Asi to souvisí s tím, že letos čekal větší výsledky a nevyhrává," doplňuje.

Další nepříjemnost pro trojnásobného mistra světa Petera Sagana přišla ve čtvrtek, kdy byl v Monaku kvůli řízení v opilosti odsouzen k podmínce na tři měsíce. O verdiktu soudu a uzavření incidentu, k němuž došlo v květnu, informovala tamní média. Sedminásobný držitel zeleného dresu pro nejlepšího sprintera na Tour de France navíc na tři měsíce přišel o řidičský průkaz.

Co dalšího zaznělo v pořadu Studio TOUR na Sport.cz k dalšímu ročníku Tour de France, který startuje už v sobotu 1. července, se můžete podívat v našem videu.

Reklama