Hlavní obsah

Soukalová byla roztržitá, Hašek si věřil na nejdelší trasu

Dominik Hašek, biatlonistka Gabriela Soukalová, královna bílé stopy Kateřina Neumannová, vodní slalomáři Vít Přindiš, Lukáš Rohan nebo Amálie Hilgertová odstartovali ještě s dalšími známými osobnostmi v sobotu dopoledne cyklistickým závodem lipenský sportovní festival. Letošní už 12. ročník potrvá až do neděle 20. srpna.

Lipenský sportovní festivalVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Dominik Hašek se vydal na nejdelší 60kilometrovou trasu. „První kolo jsem dostal ve třinácti letech od táty a i v době hokejové kariéry byla pro mě cyklistika doplňkovým sportem. Teď sice nemám tolik natrénováno, ale snad i tuhle delší trasu zvládnu," sdělil Právu před startem Hašek.

Okolo něho pobíhala Gabriela Soukalová, která byla jako v době své biatlonové kariéry roztržitá. „Teď nestíhám vůbec nic, za chvíli je start," rozhazovala rukama. Naprosto klidně naopak působil cyklista Karel Vacek, který vybojoval druhé místo v jedné z etap Giro d´Italia. „Bydlím kousek od Lipna, takže jsem tuhle super akci nemohl vynechat. Neberu to jako velký závod, ale chtěl jsem si užít vyjížďku a lidi. Odpoledne mě čeká ještě trénink za motorkou a zítra jedu na vysokohorské soustředění do Rakouska," vysvětloval Vacek.

Nadšená byla z účasti na cyklistickém závodě v okolí Lipna ředitelka festivalu Kateřina Neumannová, která také vyrazila na trať. „Účast známých osobností je na tomto ročníku opravdu rekordní a přijeli všichni, které jsem oslovila. Je tady i přes tři sta závodníků z řad veřejnosti, doufám, že tak bude festival pokračovat," pochvalovala si Neumannová. Cyklistický závod absolvovali například volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko nebo bikerka Kateřina Nash, prachatická rodačka, která přijela z Ameriky.

Dvanáctý ročník festivalu potrvá až do neděle 20. srpna a veřejnosti nabídne celou řadu kurzů, závodů, večerní koncerty, ale také pohádky pro děti.

Reklama