Hlavní obsah

Spurtér Viviani se vrací do Ineosu

Londýn

Italský cyklista Elia Viviani se vrací do elitního týmu Ineos Grenadiers, za který závodil už v letech 2015 až 2017, kdy britská stáj vystupovala pod názvem Sky. Dvaatřicetiletý vítěz etap na všech třech Grand Tours podepsal ve staronovém působišti smlouvu na tři roky.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Vítěz vylučovacího závodu Elia Viviani, jeden z italských šampionů z nedávného MS ve Francii.

Článek

"Od chvíle, co jsem odešel, jsem měl v hlavě, že se jednou vrátím. A teď to přišlo, nemohu být šťastnější. I když jsem byl pryč, pořád jsem byl s lidmi z týmu v kontaktu. Mám pocit, jako bych se vracel domů k rodině," uvedl Viviani v tiskové zprávě.

V barvách Sky vybojoval 17 vítězství včetně etapového triumfu na Giru d'Italia. "To byl pro mě vysněný cíl a díky týmu se mi to povedlo. Příští rok bude cílem vyhrát toho co nejvíc, protože tak to u spurtérů chodí. Zároveň chci předávat zkušenosti mladým klukům," řekl Viviani, který strávil poslední dvě sezony v Cofidisu. Předtím závodil za Deceuninck-QuickStep.

Ineos bude mít díky němu v sestavě opět špičkového spurtéra, který mu v posledních sezonách chyběl, když se tým soustředil na celkové pořadí. Viviani má na kontě 85 profesionálních vítězství. Kromě silnice sbírá úspěchy také na dráze, kde nedávno vybojoval titul mistra světa ve vyřazovacím závodě a má ve sbírce i olympijské zlato a bronz v omniu.

Reklama

Související témata: