Hlavní obsah

Štybar doufá, že korunuje sezónu na silnici účastí na Vueltě

BRUSEL

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar vstoupí v pondělí závodem Eneco Tour do druhé poloviny své premiérové sezóny na silnici. Pětadvacetiletý člen elitního belgického týmu Quick Step doufá, že jejím vrcholem bude třítýdenní španělská Vuelta, což by byl jeho první start na jedné z Grand Tours.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Zdeněk Štybar

Článek

"Je to můj sen," řekl Štybar serveru velonation.com ke svým ambicím zúčastnit se Vuelty, která začne 20. srpna. "Samozřejmě bych ji jel hrozně rád," dodal.

Štybar si zatím svou sezónu na silnici pochvaluje a spokojený je i tým. Hvězdný cyklokrosař hned při svém debutu skončil třetí v květnovém závodu Čtyři dny v Dunkerque, poté podával dobré výkony v roli pomocníka na dalších závodech v Belgii, Francii a Švýcarsku.

"Moc se mi to na silnici líbí. Byla to skvělá zkušenost. Potkal jsem mnoho nových lidí, což je opravdu skvělé," hledal největší pozitiva své silniční anabáze Štybar, jenž také skončil třetí mezi českými jezdci na mezinárodním mistrovství republiky.

Najít hlavní rozdíl mezi jízdou v terénu a na silnici nedělalo Štybarovi problémy. "Je to rychlost. Kluci tady jezdí opravdu tvrdě. Na druhou stranu čím víc závodů mám za sebou, tím je to lepší," dodal rodák ze Stříbra.

Na nizozemském Eneco Tour, na kterém příští týden pojede v dresu loučící se stáje HTC-Highroad i další český profesionál František Raboň, by měl být Štybar jedním z kapitánů Quick Stepu spolu s Driesem Devenynsem. "Budou tam dvě časovky, které budou hodně důležité pro celkové pořadí. Takže Štybar a Devenyns se budou muset vydat ze všech sil, aby moc neztratili na specialisty," uvedl ředitel Quick Stepu Wilfried Peeters.

Reklama

Související témata: