Hlavní obsah

Trenér cyklokrosařů Bambula doufá, že Štybar pojede na mistrovství světa

Praha

Český cyklokros možná bude mít na mistrovství světa v nizozemském Hoogerheide první únorový víkend o jedno medailové želízko navíc. Start na šampionátu po dvou letech totiž zvažuje dvojnásobný mistr světa Zdeněk Štybar, jehož doménou je už nyní v barvách týmu Omega Pharma-Quick Step silnice.

Foto: Foto facebook

Zdeňka Štybara start na cyklokrosovém MS láká.

Článek

„Se Zdeňkem jsme se o jeho startu v poslední době hodně bavili. Hodně ho to láká. Trať se nachází šest kilometrů od jeho belgického domova, ale rozhodne se na poslední chvíli podle pocitů i akruální formy a počasí," řekl reprezentační trenér Stanislav Bambula.

Štybar absolvoval v rámci přípravy na silnici šest cyklokrosových závodů vánočního turné a okamžitě se zařadil mezi absolutní elitu, ač kvůli nízkému postavení v cyklokrosovém žebříčku startoval většinou až z třetí řady. Celkem třikrát byl na pódiu, na konto si připsal vítězství v Bredene.

Od neděle už je se svým týmem na soustředění ve španělském Calpe, kde najíždí kilometry na silniční sezónu. Tu odstartuje závodem Trofeo Palma na Mallorce 9. února. „Jsme domluveni, že Zdeňka zařadím do širší nominace a v pátek večer před šampionátem uděláme definitivní verdikt podle jeho pocitů. Finální podobu nominace stačí nahlásit den před závodem," prozradil trenér Bambula.

Česká reprezentace může v Hoogerheide startovat v elitní kategorii v šesti lidech. V nominaci zatím figurují Bína, Šimůnek, Petruš, Kyzivát a Bambula plus Štybar. „Pokud Zdeněk bude startovat, naše šance na medaili se výrazně zvýší. Když skočil do závodů během vánočního turné, byl perfektně nachystaný. Objel všechny závody a v každém podal velmi dobrý výkon," dodal Bambula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.