Hlavní obsah

Ukradená zlatá kola italských dráhařů našla policie v Rumunsku

Bukurešť

Ukradená kola italské reprezentace dráhových cyklistů z mistrovství světa ve Francii, včetně čtyř speciálů ve zlaté barvě, našla policie v Rumunsku. V rámci rozsáhlé razie v tamní zločinecké síti je objevila při prohlídce 14 domů na východě země. Pachatele policisté přistihli při pokusu o prodej některých z kol, jejichž celková hodnota je zhruba 600 000 eur (15,4 milionu korun).

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Italský mistr světa ve stíhačce Filippo Ganna.

Článek
Fotogalerie

Italové přišli o kola během šampionátu v Roubaix před týdnem. Měli je připravena na návrat do Itálie v dodávce na parkovišti u hotelu v Lille. I zlatě nastříkané speciály kvarteta stíhačů kolem Filippa Ganny, každé v ceně 30 000 eur (770 tisíc korun), našli dnes rumunští policisté. Uvedli, že podezřelí z krádeže je nabízeli za pouhých 1500 eur.

Při razii nalezli i další odcizené věci, hlavně elektroniku, ale i drogy. Zadrželi 20 lidí. Plukovník Paolo Cestra z italského velvyslanectví v Bukurešti na tiskové konferenci poděkoval policistům za cenný úlovek. "Kola mají vysokou ekonomickou hodnotu, ale co je důležitější, mají hlavně hodnotu sentimentální," řekl.

Italští dráhaři na MS patřili k nejúspěšnějším zemím, na velodromu v Roubaix získali čtyři zlata a po třech stříbrech i bronzech. V pořadí národů skončili třetí za Německem a Nizozemskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články