Hlavní obsah

Van Aert odstupuje z Tour de France a spěchá domů za manželkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Belgický cyklista Wout van Aert před dnešní 18. etapou odstoupil z Tour de France. Důvodem je blížící se narození druhého dítěte. Informovala o tom stáj Jumbo-Visma. "Všichni ví, že Sarah (manželka) je těhotná. A lékaři říkali, že porod je na spadnutí, takže po konzultaci s týmem jsme rozhodli, že moje místo je teď doma," prohlásil osmadvacetiletý Van Aert.

Wout Van Aert v roli druhé hvězdy týmu. Příspěvek z pořadu Studio TourVideo: Sport.cz

 
Článek

Van Aert tvrdí, že celý tým věděl, jaká je jeho situace a dostalo se mu stoprocentní podpory. "Když žena řekla, že mě potřebuje, nebylo co řešit. Vše jsem oznámil svému týmu. Byl to zvláštní pocit, odstoupit z Tour, ale ne dilema. Jsem rád, že mě všichni pochopili a stojí za mnou. Věřím, že zbytek týmu bude fungovat dobře a všechno bude v pořádku," uvedl známý cyklista.

Belgický jezdec přijde o závěrečné čtyři etapy, které dělí jeho týmového kolegu Jonase Vingegaarda od obhajoby. I bez Van Aerta by to neměl být problém, protože v průběžném pořadí má před hlavním rivalem Tadejem Pogačarem náskok sedmi minut a 35 sekund.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Wout van Aert (@woutvanaert)

Van Aert loni na Tour vyhrál tři etapy a ovládl bodovací soutěž. Celkem si na slavném závodě dosud připsal devět etapových triumfů, letos ale vyšel naprázdno. Na kontě má také tři tituly mistra světa v cyklokrosu.

"I letos jsem cítil, že mám na to vyhrát etapu, ale nestalo se," konstatoval závodník. "Ale bojoval jsem za náš tým, výsledky jsou super dobré, byla to další skvělá zkušenost. Tuhle Tour si navždycky budu pamatovat i proto, že jsem každý den volal domů a ptal se, jak na tom žena je a právě proto jsem teď závod opustil," konstatoval Van Aert.

Tým Jumbo-Visma pak reagoval na situaci na sociálních sítích, kde svému jezdci vyjádřil podporu. "Děkujeme za další úžasné turné, přejeme vám se Sarah to nejlepší." Dalším podnikem, na němž se Van Aert objeví bude silniční závod na mistrovství světa ve Skotsku, který se uskuteční v neděli 6. srpna.

Reklama

Související témata: