Hlavní obsah

Veterán Valverde se rozloučí s cyklistickou kariérou závodem Kolem Lombardie

Dvaačtyřicetiletý španělský cyklista Alejandro Valverde uzavře svou úspěšnou kariéru v sobotu 8. října na monumentu Kolem Lombardie. O posledním startu mistra světa z roku 2018 informovala jeho stáj Movistar. Svůj úmysl skončit po této sezoně s cyklistikou oznámil Valverde již před rokem.

Foto: Sport.cz

Alejandro Valverde

Článek

"Alejandro Valverde absolvuje v příštích dvou týdnech své poslední závody jako profesionální cyklista v Itálii. Je čas toho ještě naposledy využít a poděkovat mu," uvedl tým Movistar na twitteru.

Valverde pojede ve čtvrtek závod Coppa Agostoni a v sobotu Kolem Emilie. V úterý se představí na závodě Tre Valli Varesine a pak přijde na řadu rozlučka v Lombardii, kde skončil třikrát druhý.

Španělský veterán končí po 21 sezonách, během kterých vyhrál v roce 2009 Vueltu, čtyřikrát ovládl prestižní závod Lutych-Bastogne-Lutych a pětkrát Valonský šíp. V profesionálním pelotonu nasbíral 133 vítězství a z aktivních jezdců je lepší jen Brit Mark Cavendish (16). Ze světových šampionátů má Valverde kromě zlata i dvě stříbra a čtyři bronzy.

Reklama

Související témata: