Hlavní obsah

Vingegaardovi v poslední etapě unikl o sekundu triumf

Letošní vítěz Tour de France Jonas Vingegaard přišel v poslední etapě o triumf v cyklistickém závodě Kolem Chorvatska. O celkové prvenství ho připravil Slovinec Matej Mohorič, který projel cílem v Záhřebu po 158 kilometrech druhý za Italem Eliou Vivianim a díky bonifikacím za umístění v etapě a na jedné z prémií předčil dánského favorita v konečné klasifikaci o jedinou sekundu.

Foto: Profimedia.cz

Slovinec Matej Mohorič. Ilustrační foto.

Článek

Vingegaard absolvoval v Chorvatsku první závod po dvouměsíční pauze, kterou si dopřál po úspěchu na Tour de France. Pětadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma ovládl třetí a pátou etapu, po které se v sobotu dostal do čela průběžného pořadí.

Před poslední etapou měl Vingegaard na druhého Mohoričce k dobru osm sekund a tušil, že rozhodnuto ještě není. "Ten rozdíl není velký, takže není zatím čas slavit. Pořád má šanci ten dres získat," uvedl Vingegaard. V poslední etapě dojel čtrnáctý ve stejném čase jako vítěz a celkový úspěch mu těsně unikl.

Závod byl pro Vingegaarda také přípravou na poslední monument sezony Kolem Lombardie, kde by měl v sobotu změřit síly i se Slovincem Tadejem Pogačarem, kterému překazil útok na třetí vítězství na Tour de France za sebou.

"Po Tour jsem potřeboval pauzu, ale už se do toho zase dostávám. A tohle je dobrý trénink na Lombardii," uvedl Vingegaard.

Celkové 16. místo obsadil v Chorvatsku český jezdec Michal Schlegel, který na Mohoriče ztratil přes 12 minut.

Cyklistický závod Kolem Chorvatska - konečné pořadí po 6 etapách:
1. Mohorič (Slovin.) 24:54:05
2. Vingegaard (Dán.) -1
3. Onley (Brit.) -11
4. Albanese (It.) -21
5. Laurance (Fr.) -26
6. Rivera (Kol.) -31
...16. Schlegel (ČR) -12:39.

Reklama

Související témata: