Hlavní obsah

Vítěz z roku 2019 Bernal se po loňském těžkém zranění vrací na Tour

Na Tour de France se objeví i její vítěz z roku 2019 Egan Bernal. Loňský ročník musel kolumbijský cyklista vynechat kvůli nehodě v tréninku, po které bojoval o život a hrozilo mu ochrnutí. K závodům se vrátil v srpnu. Nyní je šestadvacetiletý jezdec v nominaci týmu Ineos Grenadiers. Na start čtvrté Tour se postaví v sobotu v Bilbau.

Foto: Twitter

Egan Bernal na Giro d'Italia.

Článek

"Návrat na Tour byl vždycky mým velkým cílem. Jsem nadšený, že budu moct znovu zažít každý kilometr tohohle závodu," citovala Bernala agentura AP.

Loni v lednu během tréninku poblíž Bogoty narazil do stojícího autobusu a utrpěl zranění hrudní a krční páteře, zlomil si několik žeber, což mělo za následek propíchnutí plic, zlomil si stehenní kost, čéšku, ruku a vyrazil si zub. V nemocnici podstoupil několik operací. Později se nechal slyšet, že existovala pětadevadesátiprocentní možnost, že zůstane ochrnutý.

"Hodně lidí určitě sledovalo, co jsem od té doby prožil, a cestu, kterou jsem ušel, abych zvládl nejtěžší zkoušku svého života. To, že jsem v týmu na Tour, je pro mě potvrzením toho, že jsem na správné cestě být zase na vrcholu," uvedl Bernal, který už letos absolvoval šest etapových závodů. Kolem Romandie dokončil na osmém místě a na generálce na Critériu du Dauphiné byl dvanáctý.

Silnou sestavu Ineosu s Bernalem tvoří Jonathan Castroviejo, Omar Fraile, Michal Kwiatkowski, Daniel Martínez, Tom Pidcock, Carlos Rodríguez a Ben Turner.

Reklama