Hlavní obsah

Vražda cyklistky. V hledáčku policie žena jménem Armstrong

Amerika po letech znovu skloňuje jméno Armstrong v souvislosti s cyklistikou. A bohužel také zločinem. Dopředu nutno dodat, že stín v žádném případě nepadá na kontroverzní cyklistickou ikonu Lance Armstronga. Policie pátrá po Kaitlin Marie Armstrongové, která je podezřelá z vraždy Morah Wilsonové, vycházející hvězdy ve stále populárnějších gravelových závodech.

Foto: Twitter @USMarshalsHQ

Kaitlin Marie Armstrongová na snímku zveřejněném policií.

Článek

Wilsonová se nedávno blýskla vítězstvím na offroadovém závodu Belgian Waffle Ride California v délce 222 km. Nedlouho po dominantním výkonu ale cyklistickou komunitu nejen ve Spojených státech zasáhla šokující zpráva: šestadvacetiletá závodnice byla zastřelena v texaském Austinu.

Údajným motivem vraždy měl být milostný trojúhelník a ve středu police v Austinu zveřejnila prosbu o pomoc veřejnosti při pátrání po Armstrongové, která od začátku figurovala v případu jako podezřelá a byla dokonce zadržena. Detektivové ji ale následně propustili. Jak vyšlo najevo, kvůli odlišnému datu narození na zatykači. Od té doby se po subtilní blondýnce slehla zem.

Foto: Instagram @belgianwaffleride

Moriah Wilsonová po vítězství v závodu Belgian Waffle Ride California.

Policie nyní zveřejnila pravděpodobné fotografie Armstrongové z letiště v Austinu, odkud mohla pravděpodobně odletět do New Yorku. Tam ale její stopy končí a policie se obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc. Podle vyšetřovatelů je přitom možné, že dívka podezřelá z vraždy opustila území USA. „Je to možné. Cestovala 14. května a opravená verze zatykače byla vydána až 17. Mohla využít svůj pas a odjet kamkoliv," přiznal webu Cyclingnews Brandon Filla z ministerstva spravedlnosti, který hon na Armstrongovou vede.

Reklama