Hlavní obsah

Vueltu pojedou Štybar, Černý a Hirt

Cyklistické Vuelty se zúčastní týmoví kolegové Zdeněk Štybar a Josef Černý ze stáje Deceuninck-Quick Step a také Jan Hirt z Intermarché-Wanty-Gobert. Šestasedmdesátý ročník španělského třítýdenního závodu začne v sobotu 14. srpna časovkou jednotlivců v Burgosu.

Foto: Instagram Deceuninck-Quick Step

Zdeněk Štybar

Článek

Pro Štybara s Černým bude Vuelta jedinou Grand Tour v letošní sezoně. Pětatřicetiletý Štybar pojede ve Španělsku třetí rok po sobě a celkově pošesté v kariéře, v roce 2013 slavil na Vueltě jedno ze svých dvou velkých etapových vítězství. O sedm let mladší Černý si odbude na Vueltě premiéru, z minulých dvou let má na kontě starty na Giru d'Italia.

Třicetiletý Hirt už má letos za sebou vystoupení na Giru, kde obsadil celkově 26. místo. Sedmý muž ze závodu Sazka Tour z minulého týdne pojede na Vueltě potřetí v kariéře.

Na třetí vítězství za sebou bude na Vueltě útočit Slovinec Primož Roglič. Hlavními vyzyvateli olympijského šampiona v časovce by mělo být duo Jihoameričanů z týmu Ineos-Grenadiers, letošní vítěz Gira Egan Bernal z Kolumbie a olympijský vítěz ze závodu s hromadným startem Richard Carapaz z Ekvádoru.

Reklama

Související témata: