Hlavní obsah

Vzniká dokument o hvězdném českém bikerovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Maroši ve své dlouhé kariéře proslul bláznivými kousky. Jako první v Evropě skočil bungee jumping na kole nebo se řítil střemhlav ledovým korytem. Na kontě má například vítězství na světovém poháru ve Fourcrossu či stříbro na mistrovství Evropy v dual slalomu. Teď o 45letém českém bikerovi vzniká dokumentární snímek, který se blíží do svého finiše. Autoři žádají veřejnost o podporu.

Foto: archiv Michala Marošiho

Chystá se dokumentární film o bikerovi Michalu Marošim, autoři prosí o podporu.

Článek

V uplynulých třech letech natočili rozhovory s téměř dvacítkou lidí, vypátrali na sto hodin archivních materiálů a bikera Marošiho sledovali jako jeho vlastní stín. Chybí už jen všechny záběry projít a sestříhat do hodinového dokumentu s názvem Ten, co slaví každý den.

„Na střihu už jsme strávili desítky hodin a další desítky nebo spíš stovky nás ještě čekají," popisují autoři snímku Martin Vrbický a Štěpán Romanov z Fullface Productions, kteří na platformě Hithit.cz spustili crowdfundingovou kampaň k získání chybějících prostředků k dokončení projektu. Finance budou použity na dokončení dokumentu a jeho propagaci.

Snowboard nebo kolo? Eva Adamczyková vs. Michal Maroši. Kdo je na sněhu rychlejší?Video: Red Bull Content Pool

„Dostali jsme se do fáze, kdy potřebujeme pomoc od externích spolupracovníků - dramaturgů, zvukařů, střihačů - a jejich práci musíme zaplatit. Právě teď, kdy už jsme do dokumentu dali tolik času a energie, potřebujeme napnout síly a dát do toho úplně všechno," uvádějí autoři.

Pro všechny přispěvatele připravili odměny. „Budeme vděční za jakoukoliv formy podpory. Díky vám dotáhneme dokument do konce a na podzim si dáme drink na premiéře," vzkazují tvůrci dokumentu, který přibližuje život jedné z nejvýraznějších osobností české bikové scény poslední třiceti let.

Reklama

Související témata: