Hlavní obsah

Yates odstoupil z Vuelty kvůli nákaze koronavirem

Aktualizováno

Kvůli nákaze koronavirem skončil na Vueltě šampion španělské Grand Tour z roku 2018 Simon Yates. Britský cyklista, který figuroval v průběžném pořadí na pátém místě, po pozitivním testu neodstartuje do středeční jedenácté etapy. Informovala o tom jeho stáj BikeExchange. Závod předčasně skončil i pro dalšího jezdce z elitní desítky celkového hodnocení Pavla Sivakova. Francouzský cyklista z týmu Ineos Grenadiers měl rovněž ráno pozitivní test stejně jako tři kolegové Vojtěcha Řepy z druhodivizní stáje Kern Pharma. Český cyklista mezi nakaženými není.

Foto: Profimedia.cz

Simon Yates kvůli nákaze koronavirem na Vueltě předčasně skončil.

Článek

Třicetiletý Yates obsadil v úterní časovce po volném dni sedmé místo a v celkovém hodnocení se o jednu pozici posunul. Na vedoucího Belgičana Remca Evenepoela ztrácel 4:50 minuty. Sivakov byl v časovce pátý a na devátém místě měl na lídra manko 7:06. "Během noci se u něho objevily mírné symptomy covidu-19, slabá teplota a bolest těla. Ráno jsme proto provedli testy a bohužel měly pozitivní výsledky," komentoval Yatesův stav týmový lékař.

Na Vueltě už dříve kvůli covidu-19 skončila sedmnáctka cyklistů včetně českého jezdce Jana Hirta. Ze hry venku je i vítěz druhé a třetí etapy Sam Bennett, který bojoval o zelený trikot pro nejlepšího závodníka bodovací soutěže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.