Hlavní obsah

Za poslední dva dny měl Jonas čtyři antidopingové testy, uvedla Vingegaardova stáj

Na pochybnosti o výkonech lídra Tour de France Jonase Vingegaarda zareagovala jeho stáj Jumbo-Visma oznámením, že dánský cyklista podstoupil za poslední dva dny čtyři antidopingové zkoušky. Testován podle svého týmu byl i hodinu před startem královské 17. etapy, v níž výrazně ujel svému slovinskému rivalovi Tadeji Pogačarovi a svůj náskok v čele závodu navýšil na sedm a půl minuty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 17. etapy Tour de FranceVideo: sntv

 
Článek

"Bylo to už čtyřikrát za dva dny. Jsme s tím úplně v pohodě. Žádali jsme Mezinárodní cyklistickou unii (UCI), aby takhle jednala," řekl agentuře Reuters mluvčí Jumbo-Visma.

Antidopingový test, které od roku 2021 provádí mezinárodní testovací agentura ITA, dnes před startem podle Reuters podstoupil i Pogačar a jeho kolegové z týmu SAE Emirates.

Jak se bránit karambolům na Tour. Příspěvek z pořadu Studio TOUR s Petrem VakočemVideo: Sport.cz

Během Tour musí na zkoušku každý den vždy vedoucí jezdec průběžného pořadí a vítěz etapy. Vingegaard den před královskou etapou ohromil i výkonem v časovce, kterou vyhrál o téměř dvě minuty před dvojnásobným šampionem Pogačarem.

Z čeho jsou experti na letošní Tour unešení? Příspěvek z pořadu Studio TOUR s Petrem VakočemVideo: Sport.cz

Obě hlavní hvězdy Tour čelily v minulých dnech otázkám, co říkají na pochybnosti o svých výkonech.

"Abych byl upřímný, úplně ten skepticismus chápu. Musíme být skeptičtí, vzhledem k tomu, co se dělo v minulosti, jinak by se to opakovalo," řekl Vingegaard na tiskové konferenci po nedělní 15. etapě.

Pomocníci hvězd na Tour. Kde je větší síla? Příspěvek z pořadu Studio TOUR s Petrem VakočemVideo: Sport.cz

"Jezdíme rychle. Každou etapu jedeme naplno a je to dřina. Ale chápu lidi, kteří kladou otázky kvůli tomu, co se stalo v minulosti," uvedl v pondělí Pogačar v narážce na dopingové skandály z dřívějších ročníků Tour.

Reklama